Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conştiinţa, mai prejos decât disciplina de partid Deputatul Gheorghe vrea demisia lui Ponta, dar nu votează moţiunea

ro

24 Sep, 2015 00:00 1638 Marime text
După ce, la finele săptămânii trecute, senatorul UNPR Ion Simeon Purice declara că premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze, ieri, a venit rândul deputatului progresist constănţean Florin Gheorghe să facă o declaraţie similară.

„Victor Ponta trebuie să plece, aşa se întâmplă într-un stat democratic. Aceasta este opinia mea“, a declarat deputatul UNPR de Constanţa Florin Gheorghe, în cadrul unei emisiuni televizate. Declaraţia vine în pofida faptului că preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, susţine că progresiştii nu vor vota moţiunea de cenzură a PNL. Deputatul Florin Gheorghe a intrat, de curând, în categoria parlamentarilor care una gândesc şi alta votează. El ne-a declarat că nu va vota moţiunea de cenzură a PNL, motivând astfel: „Mi se pare penibilă ca titlu şi conţinut.“ Asta deşi, pe un post de televiziune, a susţinut că premierul Victor Ponta trebuie să demisioneze. Referitor la declaraţia făcută public, progresistul constănţean a încercat să o dreagă, susţinând că a vrut să sublinieze că se impune o schimbare a mentalităţii şi a modului de a acţiona a clasei politice. „Dacă am fi avut o democraţie adevărată, premierul şi-ar fi dat demisia de mult, mai ales ţinând cont de afectarea imaginii externe a ţării“, a adăugat Florin Gheorghe. De altfel, declaraţia sa a făcut vâlvă în rândul social-democraţilor, dovadă în acest sens fiind (după cum ne-a declarat) faptul că, ieri, liderul Grupului Parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, social-democratul Marian Neacşu, l-a întrebat dacă va vota moţiunea de cenzură a PNL.

Nu în ultimul rând, deputatul constănţean a afirmat că, în cazul în care preşedintele Klaus Johannis ar fi acceptat şi garantat că este dispus să numească un premier tot din partea actualei coaliţii guvernamentale, „indiferent de la ce partid - PSD, UNPR, ALDE“, cel mai probabil, parlamentarii UNPR ar fi votat moţiunea de cenzură a liberalilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii