Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nuntă ca-n poveşti la Constanţa Rugbystul Bogdan Zaman s-a căsătorit cu frumoasa Şeherezada, fiica lui Yahya Hriri (galerie foto + video)

ro

10 Feb, 2017 00:00 27573 Marime text
Rugbystul constănţean Bogdan Zaman, component al formaţiei de veterani Rechinii, a pus capăt burlăciei, la 32 de ani.
 
Fostul component al Farului şi-a unit destinele cu frumoasa Şeherezada, o tânără din Costineşti, cu rădăcini siriene, iar nunta de la Constanţa a fost una de basm. Tatăl Şeherezadei, omul de afaceri Yahya Hriri, este născut în Siria, în vreme ce mama miresei este româncă. Şeherezada şi Bogdan s-au cunoscut în urmă cu şapte luni, iar acum au făcut nunta. „Povestea noastră e una specială, ca-n filme“, se mândreşte mirele.
 
Petrecerea s-a desfăşurat în Constanţa, la Golden Palace Ballroom, iar dintre cei 170 de invitaţi nu au lipsit rugbyştii, colegi de-ai lui Bogdan: Daniel Chelaru, Valentin Dache, Ionel Rusen, Ionuţ Lungu, Stelian Stăetu, Laurenţiu Radu, Marius Moraru, Florin Păun sau Dragoş Olteanu. 

„A fost extraordinar“ 

Naşii lui Bogdan şi ai Şeherezadei sunt Denis Refgian şi soţia sa, Cristina Maria. „A fost o nuntă mixtă, foarte frumoasă, ca-n poveşti. Ţinând cont că soţia mea are origini siriene, iar naşul e de etnie tătară, a ieşit un spectacol foarte frumos, cu muzică şi tradiţii atât româneşti, cât şi din cultura lor. De la toţi am luat câte puţin. A fost extraordinar, toţi nuntaşii s-au distrat pe cinste. Au fost prezenţi şi oameni de afaceri, din România, dar şi din Siria sau Turcia“, a povestit Bogdan Zaman. Au cântat Sorina, Sever Band şi un ansamblu de lăutari din Dobrogea, dar a fost prezentă şi dansatoarea Cornelia cu trupa ei.

Dansul mirilor, pe melodia lui Nikos Vertis 

La miezul nopţii, mirele s-a trezit fără mireasă, care a fost furată de o gaşcă de hoţi formată din rude şi prieteni din partea ei. „În schimbul Şeherezadei, lotrii mi-au cerut numai o declaraţie de dragoste. Au spus că nu le trebuie nimic de la mine decât să spun ce simt pentru Şeherezada“, arată Bogdan, care, peste câteva luni, va deveni tătic, soţia sa fiind însărcinată.
 
„De când ai apărut în viaţa mea, totul s-a schimbat!”, i-a spus Bogdan Şeherezadei. Cei doi au interpretat dansul mirilor pe melodia „An eisai ena asteri“ a lui Nikos Vertis.

Nunta, un exemplu 

„Această nuntă trebuie să fie un exemplu pentru toată lumea şi pentru toate religiile. Am avut invitaţi din mai multe etnii şi din mai multe religii şi m-am bucurat foarte mult să văd că există înţelegere. Aşa trebuie să trăiască oamenii, împreună şi în pace. Pentru mine e o mândrie şi o onoare că soţia mea este din România, iar copiii ni s-au născut în această ţară“, a spus socrul mic, Yahya Hriri, care şi-a exprimat şi intenţia de a sprijini rugby-ul de pe litoral. „Pe viitor, poate de la anul, vreau să ajut rugby-ul constănţean, care trebuie să ajungă din nou acolo unde îi e locul, în primul eşalon“, a arătat Yahya Hriri. 

Ofertat de campioana României 

Născut pe 22 ianuarie 1985, Bogdan Zaman a început rugby-ul la vârsta de 12 ani, la Farul Constanţa, primul său antrenor fiind Adrian Pllotschi. Ulterior, sportivul a trecut la LPS „Nicolae Rotaru“, unde a lucrat cu Dumitru Bucur, Adrian Pllotschi sau Dan Ivanciu. „L-am prins şi pe fostul director al liceului, regretatul Nicolae Rotaru. A fost mentorul meu, iar eu, ca şi un copil al său. A ţinut foarte mult la mine“, spune Bogdan, demi de mele în teren. Tânărul rugbyst a avut oferte de la echipele din Gura Humorului (care era campioana de juniori a României) şi de la U Cluj, dar nu s-a concretizat niciuna dintre ele.

Învingători la Milano 

De asemenea, Bogdan Zaman a fost convocat la loturile juvenile ale României, fiind la un pas de prezenţa la Campionatul Mondial. A jucat apoi patru ani şi jumătate la seniorii Farului (de la 17 ani şi jumătate până la 22, când a renunţat la rugby-ul de mare performanţă). Cu Farul a ocupat locul patru în Superligă. O perioadă a evoluat şi la echipa din Năvodari, iar de mai mulţi ani este component al echipei de old-boys Rechinii Constanţa. Alături de veterani a câştigat turneul de la Milano, s-a clasat pe doi în Grecia, la Kavala, şi a jucat în Divizia A din România.
 
Sursa foto şi video: Cristian Jelescu
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii