Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucătorul Cornel Ciobanu (format la FC Farul) a devenit tătic „Suntem cei mai bogaţi oameni din lume!” (galerie foto)

ro

13 Feb, 2016 00:00 5864 Marime text
Fericire în familia Ciobanu din Constanţa: Cornel şi Oana-Raluca au devenit părinţi pentru prima dată. Tăticul a jucat fotbal la juniorii Farului şi la echipa secundă a „marinarilor“, iar cu o altă echipă, Altay, a evoluat în Liga a 2-a. Cornel are prezenţe şi în ligile inferioare din Grecia şi din Anglia

Cornel şi soţia sa sunt împreună de 11 ani, iar soţ şi soţie au devenit pe 25 august 2013. Zilele acestea, marea dragoste dintre ei a rodit, iar Oana-Raluca a născut, la o maternitate privată din Constanţa, un băieţel, care va primi prenumele Dominic Daniel. Bebeluşul a venit pe lume având greutatea de 3,600 kilograme şi înălţimea de 50 de centimetri. A primit nota 10 la naştere. Fiul lui 
Cornel Ciobanu va fi botezat de familia Durbac (Ionuţ şi Ionela), care i-au şi cununat pe soţii Ciobanu. Ionuţ Durbac a jucat şi el la juniorii Farului, la FC Viitorul, dar s-a aflat şi în cercul echipei mari a „marinarilor“, fiind rezervă la un meci oficial.
 
Cornel povesteşte cum au fost alese cele două prenume ale micuţului. „Dominic ne-a plăcut foarte mult, mie şi soţiei. E şi mai rar întâlnit. Daniel vine de la un prieten foarte bun al meu, Adrian Daniel Ioniţă, care a murit acum doi ani într-un accident de maşină. Am vrut astfel să-mi rămână pentru totdeauna în amintire. Ne-am avut ca fraţii, aşa cum sunt şi taţii noştri, prieteni nedespărţiţi încă de pe băncile şcolii. Adrian Daniel a murit la trei luni după nunta mea. Era un foarte bun şofer de camion. N-a avut până atunci niciun accident. Primul i-a adus şi decesul. Cât de nedreaptă e viaţa!“, spune Cornel.

Naşii vin din Canada, pentru botez

Botezul moştenitorului familiei Ciobanu va avea loc în această vară, pe 19 iunie, chiar de ziua de naştere a tăticului. Băieţelul va fi creştinat la Constanţa, iar petrecerea va avea loc într-un restaurant din Mamaia. Pentru acest eveniment deosebit, naşii vor veni din Canada, acolo unde sunt actualmente. „Când l-am ţinut pe băieţel în braţe prima dată, mi s-au înmuiat genunchii. Nu mai ştiam ce să mai fac. De când s-a născut, plutesc, sunt bezmetic. Nimic nu mai contează. Nu-mi vine să cred. E un sentiment unic, cea mai mare realizare din viaţa mea“, este euforic Cornel.
 
„Suntem cei mai bogaţi oameni din lume!“, au anunţat evenimentul pe Facebook tinerii părinţi. „Să vă trăiască, să fie sănătos, fericit şi să vă bucuraţi de el!”, „Felicitări, un Ciobică în plus!”, „Bucuraţi-vă de acest moment magic! Să dai naştere unui copil este cel mai frumos lucru de pe pământ“ sau „Cornel, al cui e năsucul? Al tău sau al Oanei? Să-l ocrotească Dumnezeu şi vouă sănătate, să-l creşteţi. Pupici mămicii!”, au fost câteva dintre mesajele primite de la prieteni de Cornel şi Oana-Raluca.

Tatăl său a jucat la Granitul Babadag

Născut în anul 1987, în oraşul tulcean Babadag, Cornel a început fotbalul pe plan local, primul său antrenor fiind „nea Dobrică“, cel care îl pregătise şi pe tatăl lui Ciobanu, Aurel. Ciobanu senior a jucat la Granitul Babadag, echipă de Divizia C, foarte bună în acele timpuri, când se confrunta prin Cupa României cu echipe de primă divizie, cum a fost şi FC Argeşul lui Nicolae Dobrin. Deşi era dreptaci, Aurel Ciobanu a jucat fundaş stânga, post pe care a început şi fiul său (tot jucător de picior drept), la juniorii Farului. Ulterior, Cornel avea să evolueze şi fundaş dreapta, dar şi mijlocaş la închidere.

S-a pregătit cu echipa mare a Farului

Cornel Ciobanu a venit la FC Farul în vara lui 2002, fiind integrat la grupa 1987, antrenată de regretatul Sevastian Iovănescu. „A fost ca al doilea tată pentru mine. Mă plăcea foarte mult. Eu talent n-am avut, dar eram foarte ambiţios şi aveam o agresivitate pozitivă în joc. Aceasta era principala mea calitate. Unii erau mai talentaţi decât mine, dar n-aveau «vâna» şi ambiţia mea. Pe teren, eu eram cu munca. Sevastian Iovănescu m-a ajutat mult la Farul, ca şi Cosmin Şişcu (n.r. actualul director sportiv)“, arată Ciobanu, un jucător de numai 1,70 m şi 62 kg, dar care compensa printr-o putere de luptă exemplară. Cornel a fost promovat şi la Farul II, în Liga a 3-a (unde a jucat mai mulţi ani), dar s-a pregătit, timp de trei luni, şi cu echipa mare.
 
„Plecase Petre Grigoraş, iar antrenor era Lucian Marinof. M-a ajutat această perioadă, am văzut cum e să fii alături de fotbalişti foarte buni. Erau Paşcovici, Guriţă şi toţi ceilalţi, echipă trăsnet“, spune Cornel. Ulterior, a fost solicitat la FC Altay Constanţa, alături de un coleg de echipă, Marius Soare. Cei doi au mers acolo ca juniori, iar Cornel a stat jumătate de an, însă de jucat a evoluat doar în prima etapă.

Căpitan la CSO Ovidiu

A revenit la Farul II, iar ulterior a mers la CSO Ovidiu, care promovase în Liga a 3-a, iar antrenor era Sevastian Iovănescu. „Aici am trăit cea mai bună perioadă a carierei mele, am jucat cel mai bun fotbal al meu. Am avut un tur senzaţional, terminând în primele şase echipe, iar finele campionatului ne-a găsit în primele nouă. Toţi erau uimiţi de noi. A fost un sezon foarte bun. Echipa era şi ea una valoroasă, iar grupul unit. Într-un an, ne-am făcut trupă bună: Gândac - R. Dulan, Axinciuc, N. Niţă, Drăgoi - Cl. Della, eu, Vl. Achim, Lupu - M. Bejan, Borza. La al doilea meci în Divizia C, am învins Dinamo II cu 2-1. Bucureştenii aveau şi câţiva jucători de la echipa mare, printre care L. Ganea şi Gaev. Tot aşa, am învins, cu 1-0, şi Farul II, deşi Sevastian Iovănescu nu a putut fi prezent la acel meci, iar adversarii aveau în teren oameni de la prima formaţie. Eu m-am ţinut scai, om la om, tot meciul, de Daniel Florea («Gică Fentă»)“, povesteşte Cornel Ciobanu.
 
Acesta a ajuns şi căpitan al echipei, dar nu în mandatul lui Sevastian Iovănescu, ci după aceea. Iovănescu îl cunoştea bine şi-l aprecia în mod deosebit pe mijlocaş, dar nu dorea să se interpreteze. Cornel a primit banderola de la interimarii Axinciuc şi Gândac, care au pregătit echipa până la venirea ca antrenor a lui Gică Ciurea.

Promovare cu Baia 

După perioada Ovidiu, Cornel a jucat, timp de un an şi jumătate, la o echipă din Liga a 3-a a Greciei, după care, întors în ţară, a mai disputat un tur de campionat la Eforie (în Liga a 4-a, cu Gică Butoiu antrenor) şi la Baia (în judeţul Tulcea), cu a doua echipă promovând în Liga a 3-a. „La Baia am petrecut un an şi jumătate. Antrenor era Mihai Guliu, iar printre jucători se numărau şi Poşircă, Drăgoi sau Agafiţei. La Liga a 4-a, am câştigat toate meciurile cu Baia“, mai spune Cornel.

A cerut-o de nevastă în Grecia

S-a ivit apoi oportunitatea de a pleca la muncă în Anglia, iar Cornel nu a ezitat să-i dea curs. A fost urmat şi de prietena sa, cei doi lucrând la un hotel din orăşelul Thirsk (la 20 de minute de York, 25 de minute de Leeds şi o oră de Manchester). Prima dată, au stat un an, iar în acea perioadă au şi hotărât să se căsătorească.
 
Cornel a cerut-o de nevastă pe Oana-Raluca chiar înainte de a pleca în Anglia, în 2012. Emoţionantul eveniment s-a petrecut în Grecia (pe o stâncă foarte înaltă, la malul mării), pe când cei doi se aflau în vizită la părinţii fostului fotbalist, care sunt stabiliţi de 12 ani în Atena. În 2013, Cornel şi aleasa inimii sale au venit în ţară, pentru căsătorie. În decembrie 2014, s-au întors în Anglia, iar naşterea copilului i-a adus acum înapoi la Constanţa, unde vor rămâne în acest an.

Decar în Anglia

În Anglia, Cornel a şi jucat fotbal, în eşaloane inferioare, în Liga de duminică şi în Liga de sâmbătă (la un nivel mai ridicat). „La Liga de duminică, se juca duminica dimineaţă şi aveam timp să ajung şi la serviciu. Pentru liga de sâmbătă, primeam uneori liber de la serviciu să pot participa la meci, că se juca la orele prânzului. Erau şi băieţi care au făcut fotbal, dar şi unii care atunci jucau, fără juniorat, fără nimic. Eu evoluam de plăcere, dorul de fotbal nu-mi dădea pace. La început, m-au întrebat la ce nivel am jucat, iar eu le-am spus să mă vadă la un meci. La prima partidă, din Liga de duminică, am fost rezervă şi am intrat la pauză. Apoi, la al doilea meci, mi-au dat numărul zece. Am jucat şi cu şapte pe spate“, povesteşte Cornel Ciobanu.

„Nu-mi pare rău că mi-am sacrificat copilăria“

În prezent, Cornel evoluează şi la Constanţa, în campionatul de mini-fotbal, iar privind înapoi, îi este recunoscător sportului-rege. „Sunt înnebunit după fotbal. Şi la 12 noaptea, dacă mă scoli din somn, aş juca. De mic, am fost singur, iar perioada cu fotbalul m-a ajutat foarte mult să mă formez ca om. Nu-mi pare rău nicio secundă că am făcut fotbal şi că mi-am sacrificat copilăria. Printre altele, am învăţat cum să mă comport în societate, între mai multe caractere, pentru că în permanenţă am fost înconjurat de 20 - 30 de oameni“, conchide Cornel Ciobanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii