Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorel Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, eliberat condiţionat. Decizia nu este definitivă

ro

17 Oct, 2017 13:39 5391 Marime text
Judecătoria Medgidia a dispus eliberarea condiţionată a lui Viorel Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol. Decizia nu este definitivă, aceasta fiind atacată de procurorii DNA la Tribunalul Constanţa. Acţiunea promovată de procurorii DNA Constanţa va fi analizată la începutul lunii viitoare.

Viorel Adrian Stan a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pentru luare de mită.
 
În primă instanţă, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Stan la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită. Ulterior, judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au decis condamnarea definitivă a lui Viorel Adrian Stan la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, „la data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al oraşului Techirghiol, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, a pretins de la un om de afaceri sumele de 40.000 de lei şi respectiv 64.000 de lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 de lei şi respectiv 1.600.000 de lei, care urmau să fie emise de societatea denunţătorului în temeiul unui contract de execuţie lucrări şi achitate de Primăria oraşului Techirghiol“.
 
„În baza acestei înţelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeaşi persoană suma de 40.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracţiunii flagrante“, potrivit DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii