Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România a fost trimis în judecată de DNA Constanţa

ro

07 Feb, 2017 15:35 2148 Marime text


Tudorel Dobre, prim-vicepreşedintelui Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, a fost trimis în judecată de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa.

Iată comunicatul procurorilor DNA

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1528/VIII/3 din 19 decembrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată,

sub control judiciar, a inculpatului DOBRE TUDOREL, avocat suspendat în cadrul Baroului București, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În cursul anului 2013, inculpatul Dobre Tudorel a pretins și a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 euro.
În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra lucrătorilor de poliție care instrumentau o cauză penală în care erau cercetați martorul și o altă persoană și a promis că îi va determina pe polițiști să procedeze într-o manieră care să conducă la soluții favorabile față de cele două persoane.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă și măsurile asigurătorii dispuse în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Tudorel Dobre va fi audiat de Curtea Supremă a României în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane. Printre inculpaţii cauzei se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.

Citeşte şi


Legături cu mall-ul care trebuia să se ridice pe Mangaliei
Arestarea avocatului Tudorel Dobre şi dosarul Mazăre - Strutinsky - Gabi Stan (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii