Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Popovici, fost procuror al Parchetului Curţii de Apel Constanţa, şef în DNA până în noiembrie

ro

23 May, 2017 00:00 4578 Marime text
Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Parchetului Curţii de Apel Constanţa, rămâne şeful Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie!
 
Conform datelor oficiale, prelungirea este valabilă până la data de 20 noiembrie.
 
Gheorghe Popovici a fost numit în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, unitate de parchet aflată în circumscripţia Parchetului Curţii de Apel Constanţa. Numirea a fost făcută prin decretul nr. 171/1998.
 
Magistratul a instrumentat dosare precum cel al Alinei Mihaela Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), al lui Cristian Victor Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4 Bucureşti, deferit Justiţiei în cazul „Colectiv“.
 
De asemenea, Gheorghe Popovici l-a trimis în judecată şi pe omul de afaceri din Constanţa Gabriel Sorin Strutinsky, magistratul lucrând şi la dosarul în care Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a fost condamnat la cinci ani de închisoare de judecătoarea Corina Ciobanu, din Curtea de Apel Bucureşti. Alături de Blejnar, Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, şi Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, au fost condamnaţi la câte cinci ani de detenţie. În prezent, cauza se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. În dosar, DNA arată că bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu suma de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii