Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:08 31 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi importantă pentru Gheorghe Popovici, şeful Secţiei de combatere a corupţiei din DNA

ro

14 Feb, 2019 09:14 1508 Marime text
Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza, în şedinţa de azi, nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind avizarea solicitării de revocare din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lui Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Parchetului Curţii de Apel Constanţa.
 
Tot azi, CSM va verifica şi nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de Gheorghe Popovici de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.
 
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziţie de Direcţia Naţională Anticorupţie, Gheorghe Popovici a fost delegat procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei din DNA. Mandatul este valabil în perioada 20 septembrie 2018 - 19 martie 2019.
 
Amintim că Gheorghe Popovici a fost numit în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, unitate de parchet aflată în circumscripţia Parchetului Curţii de Apel Constanţa. Numirea a fost făcută prin decretul nr. 171/1998.
 
Reamintim că magistratul a instrumentat dosare precum cel al Alinei Mihaela Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), al lui Cristian Victor Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4 Bucureşti, deferit Justiţiei în cazul „Colectiv“.
 
Gheorghe Popovici l-a trimis în judecată şi pe omul de afaceri din Constanţa Gabriel Sorin Strutinsky, magistratul lucrând şi la dosarul în care Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a fost condamnat la cinci ani de închisoare de judecătoarea Corina Ciobanu, din Curtea de Apel Bucureşti. Alături de Blejnar, Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, şi Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, au fost condamnaţi la câte cinci ani de detenţie. În prezent, cauza se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. În dosar, DNA arată că bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu suma de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro).

Ti-a placut articolul?

Comentarii