Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel s-a pronunţat în litigiul privind achiziţiile publice legat de reabilitarea Cazinoului. CNI obligată să reevalueze ofertele!

ro

19 Aug, 2017 00:00 4861 Marime text
Completul de vacanţă recurs 3 al Curţii de Apel Bucureşti urma să pronunţe ieri o soluţie în litigiul privind achiziţiile publice legat de reabilitarea Cazinoului, procedură aflată la a treia licitaţie.
 
Este vorba despre dosarul 3926/3/2017 înregistrat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în care sunt recurenţi : SC Euras SRL şi SC Euromateria SRL, cu sediul la Societatea Civilă de Avocaţi Ceparu şi Irimia, iar Compania Naţională de Investiţii este intimat. În luna iulie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţia depusă de asocierea de firme SC Euras SRL - SC Polarh SRL, participante la licitaţie, iar liderul de asociere – Euras a solicitat instanţei de judecată anularea procedurii.
 
Iată soluţia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti pe scurt: „Admite recursurile. Casează în parte sentinţa recurată şi rejudecând: Admite în parte contestaţia formulată de SC Euras SRL. Dispune anularea în parte a raportului final al procedurii nr. 4546/28.11.2016, în partea care priveşte îndeplinirea cerinţelor de calificare de către ofertantul SC Euromateria SRL - SC Imera SRL - SC Aduro Impex SRL, respectiv în partea care priveşte îndeplinirea cerinţei minime de calificare prev. de cap. III.2.3.a) capacitatea tehnică şi/sau profesională - personalul minim şi obligatoriu solicitat, respectiv în ceea ce priveşte persoana nominalizată pe poziţia de manager în sistemele de management al calităţii, respectiv Mihail Vizireanu. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei depuse de Asocierea SC Euromateria SRL - SC Imera SRL - SC Aduro Impex SRL, conform considerentelor prezentei decizii. Respinge în rest contestaţia formulată de SC Euras SRL ca nefondată. Admite contestaţia formulată de SC Euromateria SRL. Dispune anularea procesului verbal de evaluare nr. 4245/08.11.2016 şi nr. 4382/16.11.2012, adresa nr. 4246/08.11.2016 privind ofertantul SC Euras SRL - SC Polarh SRL, rezultatul procedurii în partea care priveşte evaluarea ofertei depuse de Asocierea SC Euras SRL - SC Polarh SRL, precum şi a tuturor actelor subsecvente. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei depuse de Asocierea SC Euras SRL - SC Polarh SRL, conform considerentelor prezentei decizii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile recurate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică pe 18.08.2017”. 
 
Despre acest subiect a vorbit şi deputatul USR de Constanţa Stelian Ion. Acesta spune că în perioada imediat următoare va propune Biroului Naţional al partidului să abordeze acest subiect ca pe o temă naţională.
 
Vă reamintim că, la începutul anului 2015, Cazinoul a fost predat către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, în vederea consolidării şi restaurării acestuia. În protocol era prevăzut că obiectivul revine de drept în patrimoniul Municipiului Constanţa dacă în termen de 24 de luni de la data preluării nu sunt demarate lucrările de consolidare şi restaurare. În luna februarie 2017, termenul a fost prelungit cu 24 de luni.
 
Bătrânul Cazino a împlinit în aceste zile 107 ani de la inaugurare, o aniversare tristă, din cauza stării de abandon în care a fost lăsat de autorităţi. Construcţia Cazinoului s-a realizat în perioada 1903 - 1911, după planurile arhitectului Daniel Renard. Infrastructura clădirii a fost încredinţată spre proiectare şi execuţie Direcţiei Construcţiei Portului, care era condusă de inginerul Anghel Saligny. Peste nivelul solului, construcţia a fost executată de antreprenorii Frangulea şi Moscovici.
 
Pe parcursul desfăşurării execuţiei, au intervenit numeroase modificări, iar în decembrie 1909, o comisie formată din inginerul Elie Radu şi arhitecţii Ion Mincu şi Dimitrie Maimarolu sugerează modificări majore la nivelul parterului şi extinderea subsolului pentru amplasarea bucătăriei şi dependinţelor. Atât ca tratare volumetrică, cât şi decorativă, clădirea se încadrează în stilul Art Nouveau. Lucrările de reabilitare sunt blocate de contestaţii de aproape doi ani! 
 
Citeşte şi:

Bătrânul Cazino a împlinit 107 ani de existenţă! (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomitan16 19 Aug, 2017 09:54 Daca nu se modifica legea achizitiilor publice urgent, vor mai trece ani buni - din contestatie in contestatie-peste toate proiectele legate de obiective de interes public