Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joe Dassin, un nume de referinţă în cultura muzicală a lumii

ro

14 Jul, 2015 13:22 3299 Marime text
Unul dintre cei mai populari cântăreţi americani de origine franceză ai anilor ‘60-’70, Joe Dassin, a impresionat publicul cu vocea sa profundă şi gravă.
 
Joseph Ira Dassin s-a născut în anul 1938, în New York, dar s-a mutat cu familia la Paris. A studiat Medicina şi Antropologia la Universitatea din Michigan. Nu va efectua serviciul militar, din cauza problemelor cu inima.
 
În 1969, cântăreţul a suferit un atac de cord minor, care nu l-a împiedicat să îşi facă apariţia pe Olympia, în Paris, şi apoi să înregistreze unul dintre cele mai mari hit-uri ale sale, „Les Champs-Elysees". 

În 1973, prima lui soţie va naşte prematur, iar copilul va muri cinci zile mai târziu. Artistul devine depresiv, dar reuşeşte să se concentreze asupra proiectelor muzicale. În 1980, Joe Dassin va avea un infarct, apoi, la Los Angeles, este marcat de un nou atac, aşa că orice exces îi este interzis. „Este deprimat şi continuă să se autodistrugă”, titra presa franceză.
 
Din cauza problemelor cardiace, dar şi a depresiilor din ce în ce mai dese, Dassin a suferit o criză cardiacă, care i-a adus sfârşitul, la nici 42 de ani. Artistul a fost înmormântat în Mausoleul Beth Olen din cimitirul Hollywood Forever.  
 
„Aux Champs-Elysées, „L'Été Indien” şi multe alte melodii au rămas, după cum notează biografii lui, „de referinţă în memoria muzicală a lumii”.
 
Sursa foto: www.maisondupeuplemillau.fr
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii