Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proba scrisă la limba română din cadrul Bacalaureatului 2017. Ce subiecte le-a picat elevilor? Doi elevi din Constanţa, eliminaţi pentru fraudă (galerie foto+document)

ro

26 Jun, 2017 12:09 4815 Marime text
Astăzi au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat naţional, sesiunea iunie - iulie 2017, cu proba scrisă la limba şi literatura română.
 
Elevii de la Profilul Real, la Subiectul I au avut mai multe cerinte dintr-un text la prima vedere - poezie "Alt cantec“, de Adrian Maniu. Printre cerinte, identificarea mai multor sinonime sau rolul cratimei in text. La al doilea subiect elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul comunicarii in realizarea unui proiect in echipa. La subiectul III a fost un eseu in care sa prezinte particularitatile de constructie a unui personaj dintr-un text narativ apartinand lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu.
 
La Profilul Uman, elevii au avut de caracteriat relatia dintre doua personaje din "Morometii" de Marin Preda. La primul subiect a picat o poezie de Ion Voinea, la prima vedere. La primul, elevii au de rezolvat cateva exercitii pe baza unui text la prima vedere, partea cea mai grea la acest subiect fiind ultimul subpunct in care tinerii trebuie sa faca un mini-eseu in baza unui fragment din textul dat. La cel de al doilea subiect, absolventii au de elaborat un text argumentativ despre un anumit subiect dat, in care sa respecte structura unui astfel de discurs, numarul de cuvinte si normele limbii romane. De asemenea, ei trebuie sa utilizeze mijloace lingvistice potrivite exprimarii unei aprecieri, sa dezvolte doua argumente adecvate ipotezei si o concluzie pertinenta.


 
Calendar bacalaureat
 
În perioada 26 - 30 iunie 2017 se desfăşoară probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat naţional, sesiunea iunie-iulie 2017, conform calendarului: 26 iunie 2017 - Limba si literatura română, 27 iunie 2017 - limba si literatura maternă, 28 iunie 2017 - proba obligatorie a profilului, 30 iunie 2017 - proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 5 iulie 2017 vor fi afişate rezultatele. În aceeaşi zi, până la ora 16.00, elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 6 şi 9 iulie 2017. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru 10 iulie 2017.


Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris: Limba şi literatura română - 4.541 de candidaţi, Limba şi literatura turcă – trei candidaţi, Matematică/Istorie – 3.683 de candidaţi, proba la alegere a profilului (Biologie/Chimie/Fizică/Geografie/Informatică, Psihologie) – 4.653 de candidaţi.  15 centre de examen în judeţul Constanţa  Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a desemnat 15 centre (zece în municipiu şi cinci în judeţ), astfel: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Colegiul Naţional „Regina Maria“, Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, Colegiul Comercial „Carol I“, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, Colegiul Tehnic de Marină „Al. Ioan Cuza“, Liceul Teoretic „Ovidius“, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“, Liceul Teoretic „Decebal“, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ Medgidia, Liceul Cobadin, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu“ Năvodari, Liceul Tehnologic „Axiopolis“ Cernavodă, Liceul Tehnologic „Callatis“ din Mangalia.
 
UPDATE: La prima proba scrisa din cadrul examenului de bacalaureat au fost eliminati doi candidati - tentativa de fraudă - din centrele de examen: Liceul Cobadin si Colegiul Tehnic de Marină „Al. I. Cuza”. La proba scrisă de limba și literatura română din cadrul examenului de bacalaureat s-au prezentat 4.354 de elevi şi au absentat 187. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii