Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mâine, începe semestrul II. Elevii de clasa a XII, la primele probe ale Bacalaureatului

ro

11 Feb, 2018 09:27 3040 Marime text
 
Semestrul II începe cu primele probe ale Bacalaureatului. Luni, 12 februarie, începe pentru elevi cel de-al II-lea semestru al anului școlar 2017 – 2018, ce se va încheia în 15 iunie, cu vacanța de vară.

Elevii de clasa a XII -a vor începe în forță Bacalaureatul, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).
 
Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).
 
Pentru această sesiune s-au înscris 2.746 de candidați, dintre care 2.495 din seria curentă și 251 din seriile anterioare.
 
Probele scrise vor fi susținute în vară și vor începe cu cea scrisă la Limba si literatura română. Aceasta va avea loc luni, 25 iunie. În ceea ce privește sesiunea specială a acestui examen, dedicată absolvenților olimpici, se va desfășura în perioada 10 – 25 mai, prima probă având loc în data de 14 mai. Până atunci, însă, vor avea, în luna martie, simulările acestor probe. La fel și elevii clasei a VIII-a care vor susține simulările la Evaluarea Naţională.
 
Examenul propriu-zis de Evaluare Națională susținut de elevii claselor a VIII-a va începe pe deta de 11 iunie și se va termina pe 23 iunie cu afișarea rezultatelor finale.
 
Până în luna mai, școlile trebuie să organizeze programul naţional „Şcoala altfel” care are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar. Programul se desfășoară pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Desfășurarea programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale, care vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului. De asemenea, în perioada 7 – 24 mai elevii de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea Evaluarile Naționale.
 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii