Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:53 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se vor modifica rezultatele Bacalaureatului 2017 la Constanţa după contestaţii? Sute de elevi, în aşteptarea notelor finale

ro

10 Jul, 2017 00:00 1376 Marime text
Rezultatele finale ale primei sesiuni a Bacalaureatului 2017, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi făcute publice astăzi, 10 iulie.
 
Potrivit ISJ Constanţa, 4.853 de elevi din judeţul Constanţa au susţinut prima sesiune a Bacalaureatului în intervalul 13 iunie - 8 iulie. După afişarea notelor, la nivelul judeţului Constanţa au fost depuse 1.731 de contestaţii.
 
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise. Lucrările au fost evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii. În urma centralizării de către ISJ Constanţa a notelor obţinute de absolvenţii de liceu, gradul de promovare, înainte de contestaţii, înregistrat la nivelul judeţului Constanţa este de 62,07%. În cadrul primei sesiuni a Bacalaureatului 2017, la Constanţa, zece elevi au fost eliminaţi din examen pentru fraudă.

Patru medii de 10!  

La Constanţa, patru elevi au obţinut media 10 la Bacalaureat 2017. Aceştia sunt: Ioana Frîncu, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Iuliana Oana Nastor, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, Andreea Pernici, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, şi Vlad Popa, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“.
 
Erhan Mamut, de la Liceul Teoretic „Traian“ Constanţa, a obţinut media 9,96, iar Oana-Maria Mocanu, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, media 9,95.
 
Media 9,93 au obţinut: Alexandru Ioniţă, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, Irina Muşat, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Călin-Theodor Ştefanopol, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Diandra Mihaela Suciu, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, şi Alexandra Zaiţ, de la Liceul Teoretic „Ovidius“.
 
Media 9,91: Suher Abduraman, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Diana Baciu Georgiana, de la Liceul Teoretic „Callatis“ Mangalia, Ana-Cristina Danovschi, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Vlad Mărăscu, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Andreea Bianca Popescu, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“.
 
Media 9,90: Alexandra-Maria Ispas, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Iuliana Leuştean, de la Liceul Teoretic Negru Vodă, Maria Irina Paraschiv, de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ Medgidia, Filip Ţepeş-Onea, de la Liceul Teoretic „Ovidius“.

Top licee în Constanţa

Licee cu rata de promovare peste 90% în Constanţa sunt: Liceul Teoretic „Ovidius“ - 99,51; Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ - 99,12; Liceul Teoretic „Decebal“ - 95,86; Liceul Teoretic „Traian“ - 95,75; Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ - 94,57; Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ - 94,12; Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ - 93,75; Liceul Teoretic „Callatis“ Mangalia - 91,67; Liceul Teoretic „George Călinescu“ - 90,07.

Licee cu rată de promovare zero la Constanţa

În judeţul Constanţa, mai multe unităţi au rata de promovare zero la prima sesiune a Bacalaureatului 2017. Acestea sunt: Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Albatros“ Constanţa, Liceul „Omnia“ Constanţa, Liceul Tehnologic Crucea, Liceul Tehnologic „Radu Prişcu“ Dobromir, Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret“ Constanţa, Liceul Teoretic „Educational Center“ Constanţa.
 
Citeşte şi: 
 
Judeţul Constanţa, rată de promovare de 62,07 la sută Patru elevi din Constanţa, cu media 10 la Bacalaureat 2017
 
Care sunt cele mai bune licee din Constanţa după procentul de promovabilitate la Bacalaureat 2017. Mircea cel Bătrân, Ovidius şi Decebal - în top!

Ti-a placut articolul?

Comentarii