Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii, flori, lacrimi şi baloane… Festivitatea de absolvire a clasei a VIII-a la Liceul Teoretic „Traian” (galerie foto + video)

ro

18 Jun, 2016 00:00 3470 Marime text

Elevii din trei clase de a VIII-a care au absolvit gimnaziul în cadrul Liceului Teoretic „Traian“ au fost copleşiţi, ieri, de emoţii, la festivitatea de sfârşit de an, organizată special pentru ei.
 
Îmbrăcaţi de sărbătoare, tinerii şi-au luat rămas-bun de la profesorii care i-au călăuzit timp de patru ani pe tărâmul cunoaşterii. Festivitatea de premiere i-a adus în mijlocul careului pe cei mai tenace elevi, care au fost răsplătiţi cu aplauze pentru eforturile depuse pe parcursul anului şcolar. Elevii claselor a V-a le-au oferit florile care, iniţial, au format o boltă superbă pe sub care au trecut cu toţii.
 
Chiar dacă se bucură că se apropie de maturitate, absolvenţii de gimnaziu îşi vor aminti cu nostalgie de clipele petrecute alături de colegi şi profesori. Ultima zi de şcoală va rămâne vie în amintirea tuturor. Zecile de fotografii făcute alături de foştii profesori şi colegi vor dăinui în timp şi vor menţine vie perioada celor patru ani de gimnaziu petrecuţi împreună. Punctul culminant al festivităţii a fost momentul în care elevii celor trei clase de a VIII-a au lansat baloane colorate şi au aruncat, în semn de victorie, tocile negre. Desigur, nu au lipsit emoţiile, lacrimile şi promisiunile că se vor revedea.

Prima probă a Evaluării Naţionale, pe 27 iunie 

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, prima probă a Evaluării Naţionale - proba scrisă la Limba şi literatura română - va avea loc pe data de 27 iunie. Pe 28 iunie, se va desfăşura proba scrisă la limba şi literatură maternă, pentru minorităţile naţionale. Pe data de 29 iunie este programată proba scrisă la Matematică. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 1 iulie, urmând ca cei nemulţumiţi de rezultate să depună contestaţii, în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00.
 
Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 5 iulie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii