Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările de reabilitare la Liceul Teoretic Traian din Constanța se apropie de final (Galerie FOTO)

ro

09 May, 2024 11:09 502 Marime text
Sursa galeriei foto: Primăria Constanța



 
  • Lucrările la Liceul Teoretic Traian sunt în curs de finalizare, având un progres de aproximativ 85%, potrivit Primăriei Constanța.
 
Conform sursei, clădirea a beneficiat de izolare termică, refacerea fațadelor și înlocuirea integrală a instalațiilor. Amenajările interioare au inclus mobilier nou, table inteligente și alte dotări moderne.
 

„Proiectul, în valoare totală de 18.000.000 lei fără TVA, urmărește să ofere un mediu educațional optim, conform normativelor în vigoare. Acesta are ca termen de finalizare data de 30 iulie 2024, însă la cum decurge executarea lucrărilor, cu siguranță va fi gata mai devreme”, transmit edilii constănțeni.

 
Lucrările au inclus eficientizarea energetică prin anvelopare, repararea acoperișului și înlocuirea tâmplăriei cu performanță energetică ridicată.
 
Echipamente de ultimă generație, precum pompe de căldură, panouri fotovoltaice și ventiloconvectoare, au fost instalate pentru asigurarea confortului maxim și a condițiilor ideale de desfășurare a actului educațional.
 
De asemenea, au fost efectuate lucrări precum înlocuirea rețelelor de distribuție, reabilitarea grupurilor sanitare și instalarea unui sistem modern de alarmare și stingere a incendiilor, conform normativelor în vigoare. Au fost înlocuite integral instalațiile electrice, sanitare și termice.
 

„Municipalitatea constănțeană continuă să investească în educație, finalizând lucrările la 7 unități de învățământ în anul 2023, iar în prezent, alte 30 de proiecte sunt în diverse stadii de execuție pentru a asigura un mediu educațional adecvat și modern”, mai informează Primăria Constanța.

 
 
Citește și
Constanța Semafoarele din intersecția bulevardului Tomis cu strada Tulcea, funcționale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii