Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep examenele! Elevii de clasa a VIII-a susțin, astăzi, prima probă la Evaluarea Națională

ro

22 Jun, 2015 00:00 2169 Marime text
Evaluarea Naţională 2015 începe astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Pentru 6.600 de elevi constănţeni care au terminat gimnaziul, începe o perioadă cu emoţii. Mâine are loc proba la limba şi literatura maternă, iar pe 24 iunie se va desfășura ultima probă a Evaluării Naţionale 2015, cea la Matematică. Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16.00, urmând ca, în aceeaşi zi, între orele 16.00 - 20.00, să fie depuse contestaţiile, conform Calendarului de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2014-2015, publicat de Ministerul Educaţiei. În perioada 27 - 29 iunie, vor fi rezolvate contestaţiile depuse de candidaţi, iar pe 30 iunie, vor fi afişate rezultatele finale după contestaţii. Accesul în sala de examen se va face până la ora 8.30, iar subiectele vor fi distribuite începând cu ora 9.00. Nimeni nu poate vedea subiectele înainte de această oră. Elevii vor avea la dispoziție două ore pentru a rezolva cerinţele. În Constanța sunt 152 de centre de testare.

Pentru prima dată, în acest an, în clase va fi atât supraveghere video, cât şi audio, iar după afişarea rezultatelor, părinţii pot consulta lucrările copiilor, fără însă ca nota să se modifice. La finalul probelor, Comisia de evaluare din centrele de examen are obligația de a verifica, prin sondaj, înregistrările de pe camerele de monitorizare. Dacă se descoperă ceva în neregulă, se vizualizează obligatoriu toate înregistrările din centrul respectiv.

Pentru a preveni eventualele cazuri de corupție la examene, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța le-au solicitat ofițerilor Direcției Generale Anticorupție să le facă profesorilor o prezentare a riscurilor la care se expun dacă încurajează fraudarea examenelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii