Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Construieşte-ţi cariera pas cu pas!“ Proiect de pregătire pentru inserţia pe piaţa muncii a elevilor, la Universitatea „Ovidius“

ro

15 Oct, 2014 00:00 2758 Marime text


Universitatea „Ovidius“, prin Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, este partener în proiectul POSDRU/2.1/160/S/132690 „Construieşte-ţi cariera pas cu pas!


Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile centru şi sud-est“. În acest context, sunt organizate târguri educaţionale, primul având loc în perioada 11 - 12 octombrie, următoarele fiind programate în intervalele 8 - 9 noiembrie, 15 - 16 noiembrie şi 13 - 14 decembrie. La acestea vor participa aproximativ 2.500 de elevi de liceu din judeţele Constanţa, Brăila şi Tulcea, câte aproximativ 200 de elevi la fiecare ediţie a târgului, însoţiţi de profesori de la liceele de provenienţă şi de experţii educaţionali din cadrul proiectului. Ei vor fi îndrumaţi de reprezentanţii facultăţilor din cadrul Universităţii „Ovidius“.

Toate activităţile încep la ora 10.00, în Aula Magna a Universităţii „Ovidius“, la sediul din bulevardul Mamaia numărul 124, unde va avea loc prezentarea instituţiei de învăţământ superior. Ulterior, vor fi vizitate corpurile universităţii - sediul din bulevardul Mamaia, campusul nou, corpurile A şi B şi Baza Nautică.

„La acţiunile din zilele 11 şi 12 octombrie, au luat parte aproximativ 400 de elevi de la licee din Măcin, Babadag şi Hârşova. Proiectul are ca obiectiv promovarea unor măsuri de corelare a sistemului de învăţământ şi piaţa muncii prin activităţi de consiliere şi orientare profesională, în vederea pregătirii pentru inserţia pe piaţa muncii a 20.000 de elevi din liceele teoretice şi vocaţionale, dar şi elevi din clasa a VIII-a, aparţinând regiunilor Centru şi Sud-Est, în vederea creşterii gradului de ocupare în rândul absolvenţilor unităţilor de învăţământ public. Proiectul vizează creşterea adaptabilităţii tinerilor la cerinţele pieţei muncii şi la cerinţele specifice locului de muncă, precum şi educarea capacităţii de a avea opţiuni personale, în cunoştinţă de cauză, în ceea ce priveşte continuarea traseului de formare profesională“, se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul de promovare şi relaţii publice al Universităţii „Ovidius“.

Proiectul este implementat de Asociaţia Donit din Braşov, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu şi Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii