Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie să facă elevii înainte de a intra în sală Absolvenţii de gimnaziu, în febra Evaluării Naţionale 2015

ro

20 Jun, 2015 00:00 2185 Marime text
La Evaluarea Naţională din acest an s-au înscris 6.562 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Constanţa, care vor susţine probele în 152 de centre de examen.
 
Prima probă a Evaluării Naţionale, cea la Limba şi literatura română, va fi susţinută luni, 22 iunie. A doua zi, pe 23 iunie, va avea loc proba scrisă la limba şi literatură maternă, iar miercuri, 24 iunie, elevii susţin ultimul examen, la Matematică. Primele rezultate vor fi afişate vineri, 26 iunie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, absolvenţii de gimnaziu nemulţumiţi de note pot să depună contestaţii, până la ora 20.00. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate marţi, 30 iunie. Probele scrise încep la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei respective, până la ora 8.30. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de fiecare elev. După fiecare probă scrisă, comisiile din şcoli trebuie să verifice, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen.

Înregistrările audio-video, verificate

O premieră a examenelor din acest an este reprezentată de verificarea, prin sondaj, după fiecare examen, a înregistrărilor audio-video din sălile în care elevii au susţinut probele. Regula a fost introdusă şi pentru examenele de Bacalaureat de anul acesta. Metodologia prevede ca, „în cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraudă, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din şcoala respectivă“. Candidaţilor de la Evaluarea Naţională 2015 le este interzisă intrarea în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete. De asemenea, li se interzice să aibă asupra lor, „în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi“. Elevii nu au voie să între în examen nici cu telefoane mobile, căşti sau orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce permite conectarea la Internet şi la reţelele de socializare, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru realizarea calculelor sau pentru comunicarea între candidaţi şi cu exteriorul. Candidaţii de la examen nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale. Elevii care încalcă aceste reguli sunt eliminaţi din examen şi primesc nota 1 pe lucrare, indiferent dacă au copiat sau au încercat să copieze.

Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii