Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camil Manea, totul despre plecarea din IPJ Constanţa la Anticorupţie „Nu mă pot modela după fiecare inspector-şef. Nu sunt adjunct de serviciu!“

ro

12 Aug, 2014 00:00 7230 Marime text
Manea ocupă funcţia de adjunct al inspectorului-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa din data de 8 iulie 2011

Comisarul-şef Camil Manea renunţă la funcţia de adjunct al inspectorului-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa! Cel mai probabil, săptămâna aceasta, Camil Manea se va întoarce la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciului Teritorial Constanţa, pe o funcţie de execuţie. Într-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanţa, comisarul-şef Manea a vorbit despre plecarea la Anticorupţie, după trei ani în care a fost adjunctul inspectorului-şef al IPJ Constanţa, dar şi despre cui ar trebui să-i fie teamă de întoarcerea sa la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciului Teritorial Constanţa.  

Camil Manea s-a născut la data de 1 octombrie 1970, în Focşani, judeţul Vrancea. În perioada 1996 - 2005, Manea a fost ofiţer operativ în cadrul Serviciului Cercetări Penale din Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa şi, ulterior, şeful serviciului. Din 26 septembrie 2005 până la 8 iulie 2011, Camil Manea a condus Serviciul Teritorial Anticorupţie Constanţa. Din 8 iulie 2011, Manea ocupă funcţia de adjunct al inspectorului-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. Aşa cum arătam şi mai sus, cel mai probabil săptămâna aceasta, comisarul-şef se va întoarce la DGA Constanţa, pe o funcţie de execuţie.

De ce plecaţi din postul de adjunct al IPJ Constanţa ?

Plec de la IPJ Constanţa pentru că asta este dorinţa mea. Consider că sunt mai util IPJ-ului din funcţia de la Direcţia Generală Anticorupţie. Mai multe o să fac acolo (n.r. la DGA) pentru IPJ decât fac aici pentru inspectorat. Am să ajut ca instituţia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa să fie cât mai credibilă, cât mai integră (...) Funcţia este de adjunct al inspectorului-şef. Nu este de inspector-şef adjunct. Eu nu am o putere de decizie, de a face, de a da dispoziţii în acest inspectorat decât în numele şi cu acordul inspectorului-şef. Eu sunt adjunct al inspectorului-şef. Eu nu pot să fiu adjunctul tuturor. Eu am fost adjunctul lui Valentin Burlacu (n.r. comisarul-şef Valentin Burlacu, fostul inspector-şef al Poliţiei Judeţului Constanţa, actual angajat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie). Atât! Eu nu mă pot modela după fiecare inspector-şef. Eu nu sunt adjunct de serviciu! Am fost adjunctul lui Valentin Burlacu şi atât. Eu nu sunt adjunct de serviciu!

Vă reproşaţi ceva în legătură cu cei trei ani în care aţi ocupat funcţia de adjunct al inspectorului-şef?

Nu! Nu-mi reproşez nimic. Atât am putut să fac, atât am făcut. Vine altul în locul meu, poate face mai mult, poate face mai puţin. Viaţa va demonstra. Eu atât am putut să fac.

Cine doreşte să vină în locul dumneavoastră? 


Lista este foarte lungă. Sunt foarte mulţi poliţişti care-şi doresc această funcţie. Mulţi luptă să fie în locul meu.

Pe ce post vă întoarceţi în DGA Constanţa?

Mă voi întoarce pe un post de execuţie. (...) Acum (n.r. în contextul reîntoarcerii la DGA) am altă fişă a postului. Sunt hotărât să îndeplinesc ceea ce prevede fişa postului. 

Cine are de pierdut odată cu plecarea dumneavoastră la DGA?

DGA câştigă un om. IPJ câştigă, pentru că vine un alt om. Aşa cum spuneam şi mai sus, consider că sunt mai util IPJ-ului din funcţia de la Direcţia Generală Anticorupţie.

Cine ar trebui să se teamă de plecarea dumneavoastră la Anticorupţie?

Cât timp am fost adjunct al inspectorului-şef al IPJ Constanţa, am cunoscut mulţi poliţişti. Despre unii nu auzisem, iar despre alţii auzisem lucruri rele, însă în realitate, lucrurile sunt total schimbate. (...) Dacă poliţiştii sunt corecţi şi nu încalcă legea, nimeni nu păţeşte nimic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii