Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou ansamblu rezidenţial va fi ridicat lângă complexul Tom din Constanţa. Primele două blocuri aşteaptă avizul de construcţie

ro

24 Jan, 2017 00:00 6867 Marime text
Infra Route Construction SRL se pregăteşte pentru o investiţie imobiliară importantă în municipiul Constanţa, pe un teren situat în zona Palazu Mare, unde urmează să se dezvolte un nou ansamblu rezidenţial, între cartierul Tomis Plus la nord, centrul comercial Tom, Carrefour şi Bricostore la sud şi incinta RAJA la est (zona surselor de captare apă Cişmea 2). 
 
Potrivit proiectului depus de Infra Route Construction SRL, noul ansamblu rezidenţial se va întinde pe o suprafaţă de 28,60 ha şi a fost parcelat în vederea construirii de locuinţe şi dotări conform PUD-ului aprobat prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Constanţa nr. 172/17.06.2013 - PUD - Parcelare teren în vederea construirii de locuinţe şi dotări aferente acestora, zona Palazu Mare, pe suprafaţa de teren de 28,6 ha, din care 27,70 ha este proprietatea numiţilor Alexa Gheorghe şi ElenaHusein Ozghen şi SaverMaticiuc Ion şi Smaranda, diferenţa fiind proprietate privată a municipiului Constanţa şi a persoanelor fizice şi juridice.
 
În această zonă, investitorul Infra Route Construction SRL intenţionează să ridice două imobile pentru locuinţe colective P+4E, pe parcela VN 317/2 lot 1/3/1. Terenul se învecinează la est cu strada proiectată VN 317/2 lot 1/3/2, la vest cu strada proiectată VN 317/2 lot 1/2, la nord cu DE 316 şi la sud cu parcela IE 230551 - teren neconstruit, ce va fi cedat Primăriei în compensare cu DE 308. Pe amplasament se vor realiza două imobile cu regim de înălţime parter + 4 nivele cu destinaţia de locuinţe colective.
      
Potrivit proiectului depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa în vederea obţinerii acordului de mediu, construcţiile vor fi identice şi vor avea dimensiunile de 30,00 x 14,45 m, cu regim de înălţime parter + 4 etaje, şi vor fi dispuse la minimum 5,25 de latura de nord-vest a terenului, la minimum 5,30 de latura de sud-est a terenului, la minimum 7,28 m faţă de latura de sud-vest a terenului şi la minimum 3,29 la partea de nord-est a terenului. Între cele două imobile va fi o distanţă de 12 m. În jurul construcţiei vor fi prevăzute locuri de parcare, spaţii verzi, un loc de joacă şi platforma pe gospodărire a gunoiului menajer.
 
Circulaţia principală în zonă se desfăşoară pe DN 2A, stradă cu circulaţie pe două sensuri cu câte două benzi pe sens. Accesul în incinta studiată se face din drumul ce mărgineşte cartierul rezidenţial Tomis Plus. În incinta noului cartier sunt prevăzute străzi care fac legătura cu drumul principal. Numărul minim de locuri de parcare a fost stabilit în conformitate cu HGR nr. 525/1996, HCL nr. 43/25.01.2008 şi Normativul P132-93. Se vor realiza 56 de locuri de parcare pentru cele 56 de apartamente prevăzute în imobilul propus, câte un loc de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţă utilă mai mică de 100 mp.
 
Conform memoriului, suprafaţa totală a terenului este de 2.172 mp, din care 867,10 mp este suprafaţa construcţiilor la sol, 619,26 mp, locurile de parcare realizate cu dale înierbate, 458,76 mp, spaţiul verde, restul reprezentându-l aleile carosabile şi trotuarele. Locurile de parcare reprezintă 619,26 mp şi sunt realizate cu dale înierbate, suprafaţa înierbată reprezentând 35% din suprafaţa parcării, respectiv 216,74 mp. 

Cum sunt proiectate cele două blocuri 

Imobilele vor avea câte 28 de apartamente fiecare, respectiv 16 apartamente de două camere şi 12 apartamente de trei camere, în total realizându-se 56 de apartamente, 32 de două camere şi 24 de trei camere. Cele două imobile sunt identice, având la parter şi la etajele 1, 2 şi 4 două apartamente de trei camere şi patru apartamente de două camere, iar la nivelul 3, patru apartamente de trei camere. Imobilele vor fi prevăzute cu câte un nod vertical format dintr-o scară şi un lift şi vor avea acces la nivelul parterului.
 
Investitorul a motivat necesitatea construcţiei nevoii neacoperite de locuinţe pentru locuitorii municipiului Constanţa. Realizarea de imobile noi la standarde moderne completează lipsa acută de locuinţe constatată prin cererea tot mai mare. Prin realizarea acestei investiţii se vor crea noi locuri de muncă atât pe parcursul construcţiei, cât şi în exploatare.

Investiţia se va realiza cu o firmă specializată şi va fi realizată în două etape. În prima etapă se va realiza infrastructura (săpătura mecanizată, perna de piatră, hidroizolaţia şi betonul de protecţie şi realizarea fundaţiilor). În etapa a doua se vor realiza suprastructura, compartimentările, instalaţiile şi finisajele.

Infra Route Construction SRL, în datele Registrului Comerţului

Potrivit Registrului Comerţului, Infra Route Construction SRL a fost înfiinţată în 2015 şi are sediul social în municipiul Constanţa, pe bulevardul Ferdinand nr. 73, având capitalul social în valoare de 200 de lei. Asociat unic şi administrator este Ionel Boşcă, născut pe 19.11.1983. Societatea se ocupă cu lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii