Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă pensiune în Eforie Nord! Investitorul este Mariana Grigore

ro

08 Oct, 2016 00:00 2480 Marime text
Un investitor privat doreşte să se lanseze în afaceri în industria turismului, pentru aceasta făcând demersuri în vederea obţinerii autorizaţiilor necesare. Mariana Grigore a depus recent la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu prin care solicită acordul de mediu pentru construirea unui pensiuni turistice P+2E în oraşul Eforie Nord, pe strada Traian nr. 32, judeţul Constanţa. Investiţia propusă are ca scop creşterea gradului de atractivitate turistică a oraşului Eforie Nord, prin realizarea unui imobil cu destinaţie turistică.
 
„Prin proiectul propus se doreşte atragerea şi încurajarea vizitatorilor de a se bucura de frumuseţile litoralului marin, ca urmare a edificării acestei structuri turistice în oraşul-staţiune Eforie Nord. Oportunitatea investiţiei este determinată de creşterea semnificativă a potenţialului turistic al staţiunii-oraş Eforie Nord şi dezvoltarea infrastructurii şi a facilităţilor ce vor permite turiştilor să beneficieze de condiţii cât mai bune. Proiectul va contribui în mod direct la realizarea unei iniţiative de dezvoltare turistică a zonei, cu accent pe valorificarea resurselor naturale şi îmbunătăţirea serviciilor de agrement. De asemenea, în mod indirect, proiectul va avea impact asupra dezvoltării mediului de afaceri local, dar şi asupra comunităţii locale, cointeresate în dezvoltarea economică a localităţii“, se arată în documentul depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului.
 
Potrivit memoriului, proiectul se încadrează în documentaţiile de urbanism aprobate, respectiv faza PUG, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Eforie nr. 71/2002. Proiectul cuprinde construirea unui imobil P+2E, cu destinaţie turistică, zonă de parcare cu şase locuri în exteriorul imobilului, alei pietonale şi spaţiu verde şi împrejmuire teren. Suprafaţa terenului pe care se va demara lucrarea este de 593 mp, fiind situată în Eforie Nord, la intersecţia dintre străzile Traian şi B.P. Hasdeu, terenul fiind compus din parcela cu nr. cadastral 10487. Pensiunea se va construi pe o suprafaţă de 236,16 mp, având o suprafaţă construită desfăşurată de 735,84 mp.

Cum va arăta pensiunea? 

La demisol, pensiunea va avea ca pardoseală gresie antiderapantă, iar pereţii şi tavanele vor fi finisate cu vopsitorie lavabilă. La parter şi la etajul curent (1-2), holul va avea pardoseală acoperită cu gresie antiderapantă, în camere se va folosi parchet laminat pentru trafic intens, iar pereţii şi tavanul vor fi finisate cu vopsitorie lavabilă. Finisajele balcoanele şi ale teraselor vor fi realizate cu gresie de trafic. Băile vor avea pardoseală din gresie, pereţii vor fi placaţi cu faianţă (H=2,10 m) şi tavanul se va finisa cu vopsitorie lavabilă. Tâmplăria va cuprinde uşi celulare din lemn aşezate pe toc, cu autoînchidere pentru camerele de cazare şi centrală. Pereţii exteriori vor fi finisaţi cu tencuieli decorative structurate de culoare albă. Soclul va fi acoperit cu piatră naturală de culoare gri.
 
Noua pensiune va funcţiona în regim permanent, dar în mod special în sezonul estival. Locaţia va dispune de dotări moderne, la un grad de confort sporit, conform cerinţelor normelor actuale europene pentru staţiunile de odihnă şi turism. În vederea realizării proiectului propus, până la dată elaborării memoriului de prezentare, a fost emis Certificatul de urbanism nr. 55 din 9.03.2016, emis de Primăria oraşului Eforie.

Citeşte şi

Mai multe spaţii de cazare în Eforie Nord. Se mai ridică o pensiune
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii