Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Protest împotriva grațierii pedepselor. Ce s-a strigat. Imagini-eveniment sugestive. (fotoreportaj+video)

ro

23 Jan, 2017 05:57 6328 Marime text
Câteva sute de oameni s-au adunat aseară, pe platoul din fața Prefecturii Constanța, devenită, după Revoluție, piața publică unde constănțenii își strigă nemulțumirile.
 
De data asta ei sunt revoltați și au venit să protesteze împotriva mult controversatei legi a amnistiei și grațierii.
 
Cu vuvuzele, cu steaguri tricolore, cu eșarfe având culorile drapelului național, cu elefantul despre care a vorbit Klaus Iohannis la ședința de Guvern, aceștia au scandat, în fața prefecturii de unde nu a ieșit nimeni, în afară de câțiva jandarmi trimiși conform protocolului pentru astfel de situații.
 
Unii dintre manifestanți au venit cu copiii, cu familia, dând să se înțeleagă că nu sunt conflictuali și nu vor scandal ci vor să protesteze în mod pașnic nimeni nedorind să își expună copiii și familia unor violențe.
 
Pe parcursul staționării în Agora din fața Prefecturii s-a strigat:

„Constanţa, trezeşte-te!", „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă", „Jos corupţia”, „Dragnea, nu uita, asta nu e ţara ta”, „PSD, muma roşie”, „Vrem dreptate”, „Fără amnistiţie. Vă vrem la puşcărie”, „Jos mafia”, „Jos Ciorbea”, „Vrem justiţie, nu corupţie” „Vrem justiţie, nu corupţie”, „Hoţii la puşcărie”, „DNA să vină să vă ia”, „Hoţii, hoţii, „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”, „România, trezeşte-te”, „La închisoare, nu la guvernare”.

 
Mulți dintre cei prezenți au venit cu pancartele confecționate, fiecare din ce a putut: din placaj, din carton, sau pur și simplu dintr-o foaie de hârtie.
 

Pe pancarte scria ”Şi cei care muncesc au drepturi”, „Susţin DNA”, „În democraţie hoţii stau la puşcărie”.

 
S-a intonat Imnul Național, s-a jucat Hora Unirii.

După un marș pe bulevardele Ferdinand și puțin pe Tomis, manifestanții dorind să ajungă până în față la Sala Sporturilor, mitingul s-a încheiat.

Și așa a fost prima rundă.

Sursa foto: ZIUA de Constanta


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii