Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Un blogger, condamnat la închisoare pentru organizarea dezordinii în masă la Chişinău

ro

24 Apr, 2015 14:07 1168 Marime text
Bloggerul rus Eduard Baghirov a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru organizarea tulburărilor în masă la 7 aprilie 2009. Informaţia a fost confirmată de procurorul care a instrumentat cazul. Decizia a fost pronunţată de Judecătoria Buiucani.

Verdictul a fost pronunţat în lipsa inculpatului, care, pe 19 octombrie 2011 a fost anunţat în căutare după ce a încălcat restricţiile impuse de instanţa de judecată şi a părăsit locul în care urma să-şi execute măsura preventivă – arestul la domiciliu.

Din probele acumulate de procurori pe parcursul urmăririi penale a rezultat: În decursul anului 2008 – primul trimestru 2009, infiltrându-se activ în mediul social în calitate de "blogger", "scriitor" şi utilizând tehnologii de manipulare a maselor, a participat activ la elaborarea şi realizarea măsurilor de factură provocatoare, orientate la subminarea procesului pre şi post electoral pentru alegerile parlamentare din 05.04.2009. Potrivit planului subversiv, aceste distorsionări urmau să poarte caracterul unei "revoluţii Twitter", iar responsabilităţile pentru consecinţele grave ale acţiunilor violente - puse pe seama forţelor de opoziţie.

''Cu certitudine nu era persoana cheie care a participat la organizarea evenimentelor din 7 aprilie 2009, dar, totuși  a avut un rol destul de activ. Nu este de competența Procuraturii generale să-l caute pe Baghirov după pronunțarea sentinței  de condamnare. El a fost anunțat în căutare, cu regret Interpol  a refuzat căutarea lui itnernațională pe motivele că este învinuit în comiterea unor acțiuni cu caracter politic", a declarat procurorul Corneliu Bratunov. 

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii