Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:43 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proteste la Chişinău, în ziua celebrării a 25 de ani de la obţinerea independenţei de către Republica Moldova

ro

27 Aug, 2016 20:31 1764 Marime text
Zeci de participanţi la un protest din Chişinău organizat astăzi, în ziua celebrării a 25 de ani de la obţinerea independenţei de către Republica Moldova, au fost împiedicaţi de poliţie să ajungă în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar asupra lor s-au folosit gaze lacrimogene, relatează Unimedia.

Manifestanţii au dorit să forţeze cordonul poliţiei iar "forţele de ordine au ripostat imediat, atât prin forţă, cât şi prin gaze lacrimogene", informează presa molodeană, transmite România TV.

Operaţiunea a fost condusă de către şeful IGP, Alexandru Pînzari şi adjunctul său, Gheorghe Cavcaliuc.

Preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu, a transmis un mesaj de Ziua Independenţei ţării sale.

"Sunt compleşit de sentimente, cu emoţii bune, dar şi tristeţe, tristeţe pentru cei care şi-au sacrificat viaţa, sau sacrificat ca astăzi noi să sărbătorim această zi. Sunt emoţii şi gânduri. Contează că avem oameni buni şi frumoşi, doresc tututor la mulţi ani şi Dumnezeu să ne ajute în tot ce facem. Multă bunăstare cetăţenilor acestei ţări", a menţionat Candu, citat de Publika.md.


În ceea ce priveşte protestul din Piaţa Marii Adunări Naţionale, Candu a deplâns faptul că acesta a avut loc când "se cântă imnul ţării şi se comemorează cei care şi-au dat viaţa" pentru ca astăzi să se poată sărbători independenţa.

"Toţi au dreptul la proteste, dar nu înţeleg cum să protestezi când se dau onoruri, se cântă imnul ţării şi se comemorează cei care şi-au dat viaţa pentru ca azi să sărbătorim independenţa. Aceste partide care au venit astăzi să facă proteste nu au valori", a declarat el.


„Campania #NuMăTem este lansată de societatea civilă în semn de protest împotriva crimelor săvârşite de-a lungul celor 25 de ani de independenţă", este descris evenimentul pe Facebook.

„#NuMăTem să zic că am devenit cel mai sărac stat din Europa, că am devenit cel mai corupt stat din Europa, că suntem unul dintre cei mai mari exportatori de droguri, că suntem furaţi la energia electrică, la gazul natural, la apă, că prin intermediul sistemului judecătoresc se spală miliarde de dolari ai mafiei ruseşti, că sistemul financiar-bancar este falimentat, că suntem conduşi de nişte criminali în frunte cu oligarhul Vlad Plahotniuc şi nu avem motive de a sărbători ceva. Suportăm o tragedie naţională, iar pentru a schimba lucrurile trebuie să ieşim în stradă. #NuMăTem să ies pe 27 august în PMAN pentru a huidui guvernarea", mai scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii