Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Erdogan a anunţat modificări în structura organizatorică a forţelor armate ale Turciei

ro

31 Jul, 2016 12:10 1460 Marime text
Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat, aseară, o serie de modificări în structura organizatorică a forţelor armate ale Turciei, care au rolul de a întări controlul guvernului de la Ankara, informează agenţia de ştiri Anadolu, citată de romanialibera.ro.

Introduse în urma tentativei de lovitura de stat din 15 iulie, schimbările includ subordonarea directă a armatei, marinei şi forţelor aeriene în faţa Ministerului Apărării, dar şi înlocuirea şcolilor militare cu o universitate naţională de apărare.

Într-un interviu pentru postul de televiziune ATV, Erdogan a sugerat, de asemenea, că Statul Major General şi Agenţia Naţională de Informaţii, serviciul de spionaj al Turciei, ar urma să răspund direct în faţa preşedinţiei, dar a adăugat că acest lucru urmează să fie discutat cu liderii opoziţiei, scrie romanialibera.ro.

Şcolile militare vor fi închise şi înlocuite cu o universitate de apărare naţională, care ar include academii de armată, forţe aeriane şi navale, iar o academie de jandarmerie ar urma să fie înfiinţată.

Administrarea spitalelor militare va fi transferată către Ministerului Sănătăţii, a mai declarat Erdogan.


Sursa: romanialibera.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii