Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Jurnal.md Banca Mondială a blocat ajutorul de 45 de mil. de dolari pentru Republica Moldova

ro

16 Jun, 2015 14:50 1226 Marime text
Republica Moldova nu va primi cele 45 de milioane de dolari pentru suportul bugetar din 2015 până când autorităţile nu vor întreprinde acţiuni decisive pentru soluţionarea problemelor din sectorul bancar.

Declaraţiile aparţin directorului Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer, iar anunţul vine după ce şi Misiunea Fondului Monetar Internaţional, care urma să vină la Chişinău săptămâna aceasta, pe 17 iunie, şi-a amânat vizita în Republica Moldova.

 „Ar fi ilogic şi iresponsabil ca Banca Mondială să transfere în buget banii acţionarilor săi prin „uşa din faţă”, în timp ce există riscuri ca sume şi mai mari de bani publici să fie pierdute prin „uşa din spate”, din cauza fraudelor şi corupţiei din sectorul bancar. Aceasta a fost poziţia Băncii Mondiale din momentul apariţiei problemelor în sectorul bancar la începutul anului 2014”, a declarat Alex Kremer.

 Oficialul de la Banca Mondială afirmă că bugetul naţional al Republicii Moldova nu este pregătit să beneficieze de suport bugetar din partea Băncii Mondiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii