Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zile de foc Extrădarea lui Nicuşor Constantinescu, pe masa judecătorului Teodor Viorel Gheorghe (rechizitorii)

ro

11 Sep, 2014 00:00 2711 Marime text
La Tribunalul Bucureşti va debuta, mâine, judecata în dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost deferit justiţiei alături de directorul RAJDP Constanţa
 
La aproximativ două luni de la emiterea primului mandat de arestare preventivă, Ministerul Justiţiei cere efectiv extrădarea din SUA a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Solicitarea ministerului a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 13 octombrie, ora 09.00. Conform surselor noastre, dosarul mai sus precizat a fost repartizat aleatoriu completului de judecată F13, prezidat de magistratul Teodor Viorel Gheorghe.


 
Între timp, azi, judecătoarea Andreea Ianca de la Curtea de Apel Constanţa se va pronunţa asupra contestaţiei formulate de Nicuşor Constantinescu împotriva celui de-al doilea mandat de arestare emis pe numele său. Nu este de trecut cu vederea faptul că mâine, la Tribunalul Bucureşti, va debuta judecata în dosarul în care Constantinescu a fost deferit justiţiei pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite. De asemenea, în dosar s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, şi a lui Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.
 
Citeşte rechizitoriul aici.
 
De menţionat că reprezentanţii Curţii de Conturi a României trebuie să precizeze până mâine dacă se constituie parte civilă în cauză, iar în caz afirmativ să indice natura şi întinderea pretenţiilor, a motivelor şi a probelor pe care acestea se întemeiază.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa, iar până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Citeşte rechizitoriul aici.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii