Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verdict neaşteptat în dosarul de instigare la omor calificat Poliţiştii şi procurorii au prezentat un caz deosebit - judecătorii nu au fost de aceeaşi părere

ro

28 Feb, 2013 20:58 5541 Marime text
02_eliberati_Liliana_Vadineanu.jpgPrezentat de oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, dar şi de cei ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa ca pe o acţiune încununată de succes deplin, dosarul celor două persoane reţinute sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la omor calificat nu s-a „bucurat" de acelaşi tratament şi la instanţa de judecată! Prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă, Liliana Vădineanu, de 36 de ani, din Tulcea, şi Daniel Lucian Sasu, de 32 de ani, din Năvodari, bănuiţi fiind de comiterea infracţiunii mai sus precizate, au fost puşi în libertate, fără a avea vreo interdicţie. Decizia a fost menţinută şi de Curtea de Apel Constanţa, unde procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au atacat cu recurs hotărârea Tribunalului. În continuare, cei doi suspecţi vor fi cercetaţi în stare de libertate. Foarte interesant, ieri, Liliana Vădineanu s-a prezentat la Parchet, alături de avocat, unde ar fi depus o plângere pentru şantaj. De asemenea, femeia ar fi încercat să discute şi cu procurorul de caz.

eliberati_conferinta_ipj.jpgPrin intermediul unui comunicat de presă, oficialii Poliţiei Judeţului Constanţa au informat că „la data de 26.02.2013, ora 16.00, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Constanţa, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor DIPI, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au depistat pe V. (nr. Vădineanu) Liliana, de 36 ani, din Tulcea, şi pe S. (Sasu) Daniel Lucian, de 32 de ani, din Năvodari, ambii stabiliţi fără forme legale în municipiul Constanţa, faţă de care se efectuau cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la omor calificat". „Din investigaţiile efectuate, oamenii legii au stabilit că cei doi au contactat în Germania un bărbat dispus să-l ucidă pe fostul soţ al Lilianei V., căruia i-au plătit un avans. Acesta şi-a însuşit însă banii şi a dispărut. Cei doi au contactat alţi doi indivizi, cu care s-au înţeles pentru punerea în aplicare a planului, iar aceştia doi au contactat pe un al treilea individ cu care să comită fapta. Suma pentru care picaseră la învoială varia între 13.000 şi 22.000 de euro. Liliana V. nu a onorat însă avansul datorat celor 3 bărbaţi, fiindu-i teamă că va pierde şi aceşti bani. Drept urmare, aceştia l-au anunţat pe fostul ei soţ despre intenţiile sale. Cel vizat a sesizat IPJ Constanţa la data de 22 februarie, care a demarat de îndată verificări, la data de 26 februarie depistând cele două persoane care au fost reţinute pentru instigare la omor calificat prin împuşcare, neurmată de executare. Din datele obţinute până la aceste moment, mobilul acţiunii celor doi suspecţi ar fi fost unul de ordin financiar", conform organelor de anchetă.

Cerere respinsă de două instanţe

eliberati_curtea_de_apel_tribunalul_constanta_sectia_penala_2.jpgPortalul instanţelor de judecată arată că Liliana Vădineanu şi Daniel Lucian Sasu au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Mai exact, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 2449/118/2013, cauză penală în care cei doi au avut calitatea de inculpaţi. Completul de judecată format din Iuliana Radu, Vlăşceanu Mihaela şi Antoaneta Ardeleanu, a respins propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fără a le impune inculpaţilor vreo interdicţie. Nemulţumiţi de hotărâre, procurorii au atacat decizia Tribunalului la Curtea de Apel Constanţa. În cauză a fost format un nou dosar (206/36/2013), completul de judecată format din magistraţii Cristian Deliorga, Dan Iulian Năstase şi Viorica Lungu menţinând decizia Tribunalului şi respingând pe cale de consecinţă propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Cine sunt avocaţii inculpaţilor

În faţa judecătorilor, Liliana Vădineanu a fost reprezentată de avocata Carmen Ciocan, din cadrul Baroului Tulcea, în timp ce Daniel Lucian Sasu a beneficiat de serviciile avocăţeşti ale Simonei Marinescu, din Baroul Constanţa. Nu este de trecut cu vederea faptul că, ieri, Liliana Vădineanu s-a prezentat alături de avocata sa la Parchet, unde ar fi depus o plângere penală pentru şantaj. De asemenea, femeia ar fi încercat să discute şi cu procurorul de caz, însă acest lucru nu a fost posibil. În tot acest timp, Tiberiu Daniel Vădineanu, presupusa victimă, fostul soţ al Lilianei Vădineanu, se află în ţară, aseară fiind aşteptat de jurnalişti să ofere câteva declaraţii cu privire la caz. După cum arătam şi în ediţia de ieri, Tiberiu Daniel Vădineanu conduce SC Kirvad General SRL, unitate comercială cu sediul pe şoseaua Constanţei, comuna Cumpăna, având ca obiect comerţul cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe, dar şi al SC Kirvad Tour SRL, cu sediul în Constanţa, strada I.G. Duca, unitatea având ca obiect „alte transporturi terestre de călători". Unitatea din urmă este cunoscută pentru cursele regulate Constanţa - Aeroportul Otopeni. Potrivit unor surse, omul de afaceri doreşte să-şi achiziţioneze un pistol, pentru o mai multă siguranţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii