Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un om al străzii, mare afacerist peste noapte

ro

25 Jan, 2014 00:00 1376 Marime text
Acţionând în baza Programului „Antifraudă” şi sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa au documentat activitatea infracţională a unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din Cobadin.

Acesta, în perioada 2008 - 2010, în calitate de administrator al unei societăţi, a efectuat mai multe operaţiuni comerciale pe teritoriul României, fără a le înregistra în contabilitate şi fără a depune la organul fiscal teritorial declaraţii şi bilanţuri fiscale.
Astfel, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în sumă totală de 5.369.064 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
În aceeaşi perioadă, cel în cauză a folosit cu rea credinţă creditul societăţii, transferând nejustificat din conturile societăţii în contul personal suma totală de 7.083.796 de lei, ulterior retrăgând în numerar suma totală de 6.754.235 de lei. De asemenea, a mai ridicat nejustificat din conturile societăţii şi suma totală de 1.610.237 de lei prin transferurile ilegale din contul societăţii în contul personal şi prin retragerile nejustificate de numerar din contul societăţii, existând indicii temeinice de spălare a sumei de 8.694.033 lei.

Tot din cercetări a mai rezultat faptul că, la data de 31.05.2010, acesta a cesionat fictiv părţile sociale ale societăţii către o altă persoană (om al străzii), fără să îi predea documentele de constituire şi funcţionare, precum şi actele contabile ale societăţii, urmărind astfel sustragerea de la urmărirea penală, prin plasarea acestuia ca administrator al societăţii.
Poliţiştii îl cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare de bani, folosire cu rea credinţă a creditului, transmitere fictivă a părţilor sociale şi evaziune fiscală în formă agravantă.
Întrucât se sustrage cercetărilor, s-a solicitat instanţei de judecată arestarea preventiva a acestuia în lipsă pentru o perioada de 30 de zile, solicitare admisă de Tribunalul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii