Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful CJC, deferit justiţiei de Andrei Bodean Nicuşor Constantinescu va fi judecat acasă (rechizitorii)

ro

15 Aug, 2014 00:00 1480 Marime text
Decizie de ultim moment a judecătorilor Tribunalului Bucureşti! Aceştia nu doresc să soluţioneze cauza în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), a fost deferit justiţiei pentru abuz în serviciu în formă continuată. Pe data de 13 august, Tribunalul Bucureşti a decis ca dosarul mai sus precizat să fie declinat în favoarea Tribunalului Constanţa. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu au avut cale de atac.
 
Concret, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pe data de 25 aprilie, de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial.
 
Citeşte rechizitoriul aici.
 
Iniţial, cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă anterior precizată. Pe data de 10 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de menţinere a controlului judiciar faţă de Nicuşor Daniel Constantinescu, dispunând revocarea măsurii preventive. Nemulţumiţi, procurorii Anticorupţie au atacat, prin contestaţie, decizia Tribunalului, la Curtea de Apel Bucureşti. Pe data de 1 august, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din 10 iunie a Tribunalului Bucureşti. Decizia Curţii de Apel a fost definitivă. Aşa cum arătam şi mai sus, pe data de 13 august, Tribunalul Bucureşti a decis ca dosarul mai sus precizat să fie declinat în favoarea Tribunalului Constanţa. Până la acest moment, judecătorii nu au stabilit un prim termen şi nici completul de judecată care va soluţiona cauza.
 

La Constanţa, Nicuşor Constantinescu va fi judecat pentru că, „în perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, cu ştiinţă şi în exercitarea atribuţiilor care decurgeau din calitatea de preşedinte al CJC, în mai multe rânduri nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile potrivit art. 76 din Legea nr. 446/2006“.
 
Centrul Militar Zonal Constanţa, luat în colimator
 
„Potrivit acestui articol «consiliile judeţene/locale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti sunt obligate să asigure centrelor militare din raza lor de activitate terenurile, localurile, instalaţiile de telecomunicaţii, sistemele şi serviciile informatice, autoturismele, alte dotări şi materiale, precum şi fondurile necesare desfăşurării activităţii specifice, potrivit normelor stabilite prin hotărâre a Guvernului.(…)». Astfel, în raport de funcţia publică deţinută, inculpatul nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia, şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii. De asemenea, a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi pagube acestei instituţii“, conform DNA.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Acest ultim dosar a rămas pe rolul Tribunalului Bucureşti.
 
În prezent, pe numele şefului CJC este emis un mandat de arestare preventivă, acesta fiind valabil pe o durată de 30 de zile de la data punerii în executare a măsurii. Nicuşor Daniel Constantinescu se află în Statele Unite ale Americii, unde a fost operat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii