Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se dă startul examenelor pentru obţinerea carnetului de moped Reguli noi pentru şcolile auto. Toate maşinile vor avea sistem tehnic de monitorizare video şi audio

ro

18 May, 2013 00:00 2935 Marime text
Veşti bune pentru cei care doresc să obţină permisul de conducere necesar utilizării mopedelor, în condiţiile impuse de lege. În Monitorul Oficial al României a fost publicată metodologia de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, categoria AM. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că a fost publicat şi Ordinul ministrului Transporturilor nr. 733/2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto, a normelor privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto, precum şi a programei de şcolarizare.

Menţionăm că întreaga metodologie poate fi studiată accesând link-ul //www.ziuaconstanta.ro/informatii/legi-utile/anexele-nr-1-4-la-ordinul-ministrului-transporturilor-nr-733-2013-pentru-aprobarea-normelor-privind-autorizarea-scolilor-de-conducatori-auto-si-a-instructorilor-auto-457320.html. Potrivit Monitorului Oficial al României „autorizarea ş‬colilor de conducători auto se face se către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., pentru cel puţin una din categoriile AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tv sau Tb, numai dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii referitoare la: onorabilitate, bază materială şi competenţă profesională”. Şcolile de şoferi trebuie să aibă autovehicule cu inspecţia tehnică periodică efectuată în condiţiile legii, să fie asigurate pentru daune cauzate terţilor, inclusiv persoanelor care se află în interiorul acestora sau pe motocicletă, să fie dotate pentru examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere, cu excepţia vehiculelor utilizate la pregătirea practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A, cu un sistem tehnic de monitorizare video şi audio. Autovehiculele şcolilor de şoferi trebuie să mai aibă un sistem de poziţionare globală - GPS, un sistem tehnic care să conţină două camere de luat vederi montate în interiorul vehiculului, orientate una spre interiorul acestuia astfel încât să se poată vizualiza cursantul şi examinatorul autorităţii de examinare şi ‫܈una orientată paralel cu axul drumului, astfel încât să se poată vizualiza traseul urmat de vehiculul respectiv. Astfel, informaţiile înregistrate prin acest sistem tehnic se vor stoca pe suport electronic şi se pot păstra de către ş‬colile de conducători auto pentru o perioada de 6 luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii