Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răpus de necazuri? Comisarul-şef Niţoi ar fi încercat să se sinucidă în arest

ro

03 Dec, 2010 01:34 2251 Marime text
cap_8.jpgPe data de 30 noiembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins recursul formulat de comisarul-şef Niţoi împotriva deciziei de a i se prelungi starea de arest preventiv

Pe data de 13 octombrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea faţă de şapte inculpaţi, dintre care îi amintim pe Nuredin Beinur, Nuredin Erchin şi comisarul-şef Cristinel Niţoi, adjunctul Poliţiei Neptun, acesta din urmă fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului. Omul legii se află în Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului general al Poliţiei Române, unde se presupune că ar fi încercat să-şi ia viaţa.

Zvonurile cum că adjunctul Poliţiei Neptun a vrut să se omoare au apărut chiar de Ziua Sfântului Andrei. Colegii poliţistului arestat preventiv spun că totul ar fi doar la nivel de „bârfă" dat fiind faptul că nimeni nu vrea să vorbească despre acest presupus incident. De altfel, nici cei din cadrul conducerii Poliţiei Municipiului Mangalia nu ar fi auzit nimic despre vreo tentativă de suicid a bărbatului. „El (nr. Cristinel Niţoi) este arestat pe la Bucureşti. Noi nu avem acces la dosar... nu ştim. Nu avem nicio informaţie în acest sens, cum că ar fi încercat să se sinucidă", au mai spus oficialii Poliţiei Mangalia. Prin intermediul unui comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, pe data de 13 octombrie, că „începând cu anul 1999, inculpaţii Nuredin Erchin şi Nuredin Beinur, împreună cu alte persoane din anturajul lor, percepeau taxe de protecţie de la diverşi oameni de afaceri în schimbul promisiunii că-şi vor putea derula în linişte afacerile pe litoral".

Ameninţări cu moartea

Aceiaşi procurori continuă spunând că taxele de protecţie se ridicau la câteva mii de euro anual, iar în cazul în care în care părţile vătămate depuneau plângeri penale la poliţie, „inculpaţii, cu sprijinul unui poliţist de poliţie judiciară, reuşeau să stopeze cercetările în cauzele respective şi să muşamalizeze aflarea adevărului, prin obţinerea unor soluţii de netrimitere în judecată". „Astfel, poliţistul acorda sprijin membrilor clanului Nuredin, direct sau indirect, contribuind prin acţiunile lui la exercitarea de presiuni asupra părţilor vătămate. „Pentru a-şi pune în aplicare planurile, membrii clanului recurgeau de cele mai multe ori la ameninţări cu moartea la adresa persoanelor vătămate şi a membrilor familiilor acestora, atât în mod direct, cât şi prin mesaje telefonice, precum şi la distrugeri de bunuri cu scopul de a-i intimida", se mai arată în comunicat. Deşi ar beneficia de serviciile casei de avocatură Drăjneanu, condusă de nepoata chestorului Gelu Drăjneanu, fostul coordonator al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, comisarul-şef Niţoi nu a reuşit să iasă din arestul IGPR. Pe data de 30 noiembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins recursul formulat de comisarul-şef Niţoi împotriva deciziei de a i se prelungi starea de arest preventiv.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stefan 06 Dec, 2010 11:39 Politistul,prin natura profesiei sale,trebuie sa fie in slujba cetateanului.Sa-l apere si sa-l protejeze de indivizi,cu comportamente antiscociale. Din pacate,acest politist Nitoi,a ratat sansa ce i-sa oferit,prin functia pe care o detinea.
  • rozy 03 Dec, 2010 18:29 Cum este Nitoi arestat ca eu l-am vazut acum 2 saptamani in Mangalia se plimba cu nevasta de mana prin oras. Cum sa se sinucida ca doar nu mai este in arest?