Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raim din Mangalia a fost trimis în judecată Afaceristul este suspectat de înşelăciune şi şantaj

ro

17 Mar, 2014 00:00 3345 Marime text
Pe data de 21 februarie, Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată propunerea DNA privind luarea măsurii arestării preventive faţă de Iuzeir Raim şi Suliman Iusein Sinan. Pe data de 26 februarie, Curtea de Apel Constanţa a decis arestarea preventivă a lui Raim.
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa l-au trimis în judecată pe Iuzeir Raim, din Mangalia, administratorul unei societăţi comerciale. Tânărul a fost cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi şantaj. Pe lângă Iuzeir Raim, în acelaşi dosar, au mai fost deferiţi justiţiei Vasile Dumitru şi Iusein Sinan Suliman, acesta din urmă fiind suspectat de complicitate la şantaj. Partea civilă din această cauză este Cătălin Velea.
 
Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, „în luna martie a anului 2012, în urma vânzării unui imobil situat în Portul Turistic Mangalia, inculpatul Iuzeir Raim a promis că va achita unei persoane vătămate suma de 33.000 de euro reprezentând contravaloarea unui autoturism marca Mercedes”. „Această sumă de bani reprezenta o parte a prestaţiei promise de inculpat în schimbul imobilului dobândit de la partea vătămată. Inculpatul însă nu a achitat acesteia din urmă decât suma de 13.000 de euro, iar ulterior, la începutul lunii noiembrie 2013, ajutat de Suliman Iusein Sinan şi de o altă persoană, a exercitat ameninţări cu acte de violenţă asupra persoanei vătămate. Scopul acestora era de a determina persoana vătămată să renunţe la încercarea de a recupera de la inculpatul Iuzeir Raim, pe căi legale, restanţa de 20.000 de euro”, au conchis procurorii Anticorupţie. În acest dosar, DNA Constanţa a efectuat o percheziţie la domiciliul lui Raim. La acest moment, Iuzeir Raim se află în arest.
Pe data de 11 martie, Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Hotărârea Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, urmând ca instanţa să se pronunţe asupra cauzei în această dimineaţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii