Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, judecaţi de şapte ani în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

ro

28 Oct, 2015 00:00 2841 Marime text


Celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa „împlineşte“ azi şapte ani de când a fost trimis în judecată! El a fost instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti, pe data de 28 octombrie 2008. În prezenta cauză sunt judecaţi 37 de inculpaţi în legătură cu presupusa restituire şi atribuirea aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prin aceste fapte, spun cei de la DNA, a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).
 
Printre inculpaţii cauzei se află Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Georgică Giurgucanu, Emil Dragoş Săvulescu, Mihai Camboianu, Valentin Gheorghe Ionescu, Cristian Borcea, Ruxandra Luminiţa Darie, Andrei Sozanski şi Alin Horaţiu Dima.


 
Dosarul a fost repartizat, iniţial, completului de judecată cârmuit de actuala şefă a Curţii de Apel Bucureşti, Lia Savonea (noiembrie 2008 - februarie 2010), după care a ajuns pe masa Elenei Ursulescu (martie 2010 - octombrie 2013), în prezent pensionată. Ulterior, procesul a fost condus de Stan Mustaţă (recent trimis în judecată, acuzat fiind de comiterea unor fapte de corupţie), dar şi de Florică Duţă. În prezent, magistratul învestit cu soluţionarea celebrei cauzei este Corina Cornelia Dăescu.
 
Ieri, la Curtea de Apel Bucureşti a avut loc un nou termen al cauzei, al 78-lea, pentru ca expertul să comunice stadiul efectuării expertizei evaluatoare imobiliare.

 Citeşte şi  

„Blestemul” celebrului proces al retrocedărilor din Constanţa - Judecătorii Stan şi Ursulescu - unul după gratii, celălalt „posibil şantajabil”

Elena Ursulescu, urmată de Florică Duţă - Dosarul retrocedărilor din Constanţa scoate la pensie al doilea judecător (RECHIZITORIU)

Cine este, ce avere are şi de unde vine - Procurorul care judecă dosarul „Retrocedărilor din Constanţa” (documente)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii