Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Blestemul” celebrului proces al retrocedărilor din Constanţa Judecătorii Stan şi Ursulescu - unul după gratii, celălalt „posibil şantajabil”

ro

09 May, 2014 00:00 3281 Marime text
Cercetat penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, rămâne în arest. Decizia este definitivă şi a fost luată ieri de judecătoarea Ana Maria Dascălu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Tot ieri, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie a magistratului Mustaţă.
 
După cum menţionam şi în ediţiile trecute, Stan Mustaţă a condus, pentru scurt timp, judecata celebrului proces al retrocedărilor din Constanţa, unde sunt judecate, din octombrie 2008, aproape 40 de persoane, printre acestea aflându-se Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, şi Cristian Borcea, fostul acţionat al echipei Dinamo. În prezent, dosarul este judecat de magistratul Corina Cornelia Dăescu. De menţionat că această cauză, în care procurorii au calculat un prejudiciul de aproximativ 114 milioane de euro (din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa, s-a aflat şi în atenţia judecătoarei Elena Ursulescu, fostul preşedinte al completului de judecată 17 F Continuitate, ieşită la pensie. În cadrul unei emisiuni televizate transmise în luna septembrie 2010, edilul Radu Mazăre ar fi afirmat despre Elena Ursulescu (care era preşedintele completului de judecată) că ar fi un judecător „posibil şantajabil”. Mai exact, primarul a afirmat, potrivit Agerpres: „Primul semn de întrebare în legătură cu judecarea cauzei a apărut când a fost schimbată judecătoarea ce a primit iniţial acest dosar, în urmă cu un an şi jumătate, prin repartizare aleatorie.

Am aflat că, pe data de 18 februarie 2010, în şedinţa Colegiului de Conducere al Curţii de Apel Bucureşti, s-a procedat la înlocuirea judecătoarei Lia Savonea cu Elena Ursulescu, fără tragere la sorţi, pe motivul că Lia Savonea are prea mult de muncă. Ulterior, în instanţă, atitudinea magistratului mi-a ridicat mari semne de întrebare şi întâmplarea a făcut, după ce am părăsit sala de judecată, ca un ziarist să-mi atragă atenţia asupra unor motive emoţionale care ar putea să o influenţeze pe judecătoare”. Mazăre ar fi făcut referire la eventualele probleme de legalitate pe care le-ar fi avut fiul judecătoarei, motiv pentru care Mazăre se întreba: „Oare Elena Ursulescu, mama avocatului milionar Dragoş Alexandru Ursulescu, anchetat de DNA şi prezumtiv de a fi pus sub învinuire şi de a-şi pierde banii şi libertatea, mă va judeca obiectiv şi imparţial în dosarul meu instrumentat de acelaşi DNA? Eu unul nu vreau să fiu judecat de o judecătoare posibil şantajabilă”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii