Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectil de 250 de kilograme din Al Doilea Război Mondial, găsit în apropiere de Portul Giurgiu

ro

13 Feb, 2017 12:11 1978 Marime text
Un proiectil neexplodat din cel de-al Doilea Război Mondial, în greutate de 250 de kilograme, a fost descoperit în apropiere de Portul Giurgiu, în timpul unor lucrări de șantier, potrivit Agerpres.

Potrivit oficialilor de la ISU Giurgiu, proiectilul a fost găsit în timp ce se săpau niște șanțuri, iar pirotehniștii au luat decizia de a evacua zona, pentru a feri oamenii de posibilitatea unei tragedii.

„Prin 112 am fost anunțați că în zona AFDJ (Administrația Fluvială a Dunării) Giurgiu, în timp ce o echipă de muncitori efectua lucrări de șantier, respectiv săpau niște șanțuri, a fost descoperit un proiectil de dimensiuni mari. Ajunsă la fața locului, echipa de pirotehniști a ISU Giurgiu a evacuat zona, respectiv muncitorii de pe șantier și a constatat că este vorba de un proiectil de aviație de aproximativ 250 de kilograme din cel de-al Doilea Război Mondial”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguț.

Cel de la ISU mai spune că un astfel proiectil nu a mai fost găsit, ea fiind ce mai mare bombă din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperită în Giurgiu.

În acest moment, ISU caută „un utilaj pentru ridicarea acestuia în vederea transportării la un poligon de asanare”.


Sursa foto: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii