Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-procuror acuzat că a luat mită un viţel Constantin Balaban a cerut restituirea dosarului său la DNA (rechizitoriu)

ro

26 Sep, 2015 00:00 5474 Marime text
Constantin Balaban, fost prim-procuror în Parchetul de pe lângă Judecătoria Măcin, a cerut, ieri, ca dosarul său fie restituit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru refacere. Magistratul s-a aflat, ieri, în atenţia judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa, unde a depus solicitarea mai sus precizată. Instanţa a rămas în pronunţare.
 
Balaban se află în stare de arest la domiciliu, ca urmare a deciziei judecătoarei Silvia Cerbu, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că, „în cursul lunii februarie 2015, inculpatul Balaban Constantin, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, a pretins și a primit de la inculpații Amet Viorel și Aslan Regep-Uţă, prin intermediul inculpatului Jugănaru Valentin, cu titlu de mită, un vițel care avea o greutate de 70 kg după sacrificare, în valoare de 900 de lei, în schimbul soluționării favorabile a unui dosar penal în care primii doi erau cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală“.
 
Rechizitoriu
DNA acuză - prim-procurorul Balaban folosea logistica şi personalul Parchetului în administrarea Trans Mondana SRL (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii