Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Judecătoriei Piatra Neamţ Iată ce avere are Iulia Paisa, trimisă în judecată de procurorii DNA Constanţa (documente)

ro

14 May, 2014 00:00 6163 Marime text
Preşedintele Judecătoriei Piatra Neamţ este acuzat de săvârşirea a 87 de infracţiuni
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, ieri, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Iuliei Paisa, preşedinte al Judecătoriei Piatra Neamţ. Magistratul este acuzat de săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu cu primirea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (41 de infracţiuni), dar şi de abuz în serviciu cu primirea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată (40 de acte materiale) şi fals intelectual (şase infracţiuni). Iulia Paisa a fost numită judecător prin decretul prezidenţial nr. 583 din 22 noiembrie 1996.

Conform Consiliului Superior al Magistraturii, Iulia Paisa, preşedintele Judecătoriei Piatra Neamţ, deţine din anul 2006, în judeţul Neamţ, ca urmare a unor sentinţe judecătoreşti, trei terenuri intravilane în suprafaţă totală de circa 6.000 de metri pătraţi. Judecătoarea nu are în posesie clădiri, conform declaraţiei de avere, dar conduce un Mercedes, clasa E, auto fabricat în anul 2005. În ceea ce priveşte datoriile, Iulia Paisa a luat, în 2008, circa 90.000 de euro de la Volksbank. În 2009, judecătoarea a făcut o descoperire de card la Garanti Bank, în valoare de 20.000 de lei. La categoria destinată câştigurilor salariale, şefa Judecătoriei Piatra Neamţ a consemnat 76.836 de lei (net). Revenind la dosarul instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de Iulia Paisa a mai fost trimis în judecată Aurel Lazăr, administrator la o societate comercială, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu cu primirea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (41 de infracţiuni), şi Mirela Rengheş, grefier la Judecătoria Piatra Neamţ, pentru complicitate la abuz în serviciu cu primirea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (patru infracţiuni) şi fals intelectual (patru infracţiuni). Potrivit DNA Constanţa, Iulia Paisa, în perioada 5 iunie 2006 - 3 iunie 2009, „fiind sprijinită de inculpaţii Lazăr Aurel şi Rengheş Mirela, şi-a exercitat cu rea credinţă atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia de judecător în cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ, la judecarea a 41 de cauze civile”. „Astfel, la soluţionarea acestor cauze, inculpata şi-a îndeplinit în mod defectuos sau nu a îndeplinit mai multe acte, încălcând numeroase dispoziţii procesuale, cu scopul de a-i deposeda pe pârâţi de terenurile situate în judeţul Neamţ (o suprafaţă însumând 242.890 mp) care le aparţineau şi de a procura un avantaj patrimonial inculpatului Lazăr Aurel. În acest sens, inculpata a urmărit pronunţarea sau a pronunţat în mod abuziv hotărâri netemeinice şi nelegale, menite să ţină loc de acte autentice de vânzare-cumpărare între pârâţi şi reclamantul Lazăr Aurel, având ca obiect imobilele aparţinând pârâţilor.În aceeaşi perioadă (05.06.2006 - 13.12.2006),  inculpata Paisa Iulia, cu intenţie, a stabilit, într-un număr de 40 de cauze civile din cele 41 la care s-a făcut referire anterior, valori diminuate ale taxelor judiciare de timbru care ar fi trebuit achitate de inculpatul Lazăr Aurel, în calitate de reclamant. În acest fel, a fost provocat un prejudiciu de 12.627,04 lei bugetului local al municipiului Piatra Neamţ”, se mai arată în documentele organelor de anchetă. Conform acestora, la data de 13 decembrie 2006, „inculpata Paisa Iulia, cu sprijinul coinculpatei Renghea Mirela, a atestat împrejurări neadevărate în cuprinsul mai multor sentinţe pronunţate în dosarele care îl aveau ca reclamant pe Lazăr Aurel, respectiv că procedurile de citare cu pârâţii fuseseră îndeplinite”.

Facem precizarea că dosarul a pornit de la o plângere formulată la DNA Constanța de unul dintre proprietarii terenurilor mai sus precizate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii