Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii. S-au aprovizionat cu haşiş din Spania, Maroc şi Malaga. Cum au introdus drogurile în ţară

ro

25 Apr, 2017 11:49 4225 Marime text
Astăzi,  procurorii  DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara, împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, au efectuat trei percheziţii domiciliare în Deva, Hunedoara şi Simeria într-o cauză vizînd săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, fără drept şi trafic de droguri de risc.
 
În cauză, potrivit DIICOT, „există suspiciunea rezonabilă că, în perioada  iunie 2016 – aprilie 2017, suspecţii au efectuat  mai multe deplasări  în Spania, Maroc şi Malaga de unde s-au  aprovizionat cu haşiş, droguri pe care le-au introdus  în ţară sub formă de colete sau prin ingerare de caşete, iar ulterior le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza  judeţului Hunedoara”.
 
„S-a reţinut că la începutul lunii aprilie 2017,  suspectul S.D.  a achiziţionat bilete de avion pe relaţia Cluj-Napoca – Malaga (dus-întors), scopul călătoriei în Spania fiind de a cumpăra o cantitate relativ mare de droguri. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că o parte din droguri urmau a fi ingerate de către alţi doi suspecţi, iar cea mai mare parte din cantitatea de droguri achiziţionată din Maroc urma a fi trimisă prin colet poştal, prin intermediul unei  firme de transport”.
 
În acest sens, în data de 10 aprilie 2017, suspecţii B. L. S. şi P. S. A. au părăsit România în scopul deplasării în Maroc pentru a ingera o cantitate de haşiş, pe care ulterior urma să o introducă în România pentru a fi comercializată pe piaţa de profil de către S. D.
 
Din probele administrate în cauză, „rezultă că cei doi suspecţi au cumpărat haşiş din Maroc, au ingerat mai multe caşete, iar o parte din droguri au fost defecate de către aceştia şi trimise sub formă de colet poştal la data de 13.04.2017, în România,  ca destinatar şi expeditor al coletului în care se afla disimulată o cantitate de haşiş, fiind menţionat unul dintre cei doi suspecţi”, precizează DIICOT.
 
În data de 14 aprilie,  suspecţii au ajuns în România, pe Aeroportul Cluj-Napoca şi în urma controlului efectuat de către medicii de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Cluj, s-a constatat că suspectul B. L. S. a deţinut în stomac o cantitate de haşiş sub formă de caşete. De asemenea, cu ocazia  controlului efectuat  asupra  coletului expediat prin intermediul firmei de transport , în interior au fost identificate 275 de doze ce conţineau cantitatea de 1.332,1 grame rezină de cannabis.
 
Din probele administrate în cauză a rezultat că una dintre persoanele cărora suspectul S. D. le-a înmânat droguri de risc pentru a fi comercializate este o minoră în vârstă de 16 ani, aceasta comercializând cantităţi de haşiş cu preţuri cuprinse între 40-80 lei/gram.
 
La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Hunedoara  vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 8 persoane, dintre care 4 suspecţi şi 4 martori.
 
Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii