Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, judecat alături de Adrian Gâmbuţeanu. Dosarul, amânat din motive medicale (rechizitorii)

ro

11 May, 2016 00:00 2392 Marime text


Tribunalul Bucureşti a amânat, pentru data de 20 mai, judecata în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 
Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti învestit cu soluţionarea cauzei, a constatat imposibilitatea şefului CJC de prezentare, din motive medicale, la termenul trecut.
 
În dosar, unde, potrivit unor surse, denunţător este omul de afaceri Marian Turbatu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este suspectat de complicitate la trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de foloase necuvenite, dar şi de 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obținerea de foloase necuvenite.
 
Asta în timp ce fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa este bănuit de trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.
 
Recent, judecătorii Andreea Ianca și Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanța, au decis, la cererea lui Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, ca Nicușor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Județean Constanța, să fie adus cu mandat în faţa instanţei. Hotărârea a fost luată în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, cauză în care şeful CJC a fost condamnat, în primă instanţă, la închisoare cu executare.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în: Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2), în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3), în dosarul celor 19 persoane (fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4) şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, din mai 2014.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii