Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemulţumirile dosarului „UCM Reşiţa”

ro

16 Dec, 2013 00:00 2550 Marime text
Eugen Bogatu, Said Baaklini, Adrian Chebuţiu şi Adrian Coriolan Preda, toţi judecaţi şi condamnaţi de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în dosarul cunoscut generic „UCM Reşiţa” au atacat, cu recurs, decizia judecătorilor care i-au găsit vinovaţi de săvârşirea unor fapte de corupţie. Drept urmare, cauza va ajunge în atenţia Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care va soluţiona  acţiunile celor patru inculpaţi printr-o decizie definitivă.

Concret, la data de 4 decembrie, Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru favorizarea infractorului şi la alţi 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru intermediere de operaţiuni comerciale de către persoana care, în virtutea atribuţiilor de serviciu, are sarcina de a supraveghea şi controla un agent economic privat, dacă fapta este de natura a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite. Conform minutei judecătoreşti, judecătorii au contopit cele două pedepse aplicate şi au decis ca fostul director constănţean să rămână cu pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere. Mai departe, afaceristul libanez Said Baaklini a luat 4 ani de închisoare pentru tentativă la infracţiunea de stabilire cu rea-credinţa de către contribuabil a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat. De asemenea, bărbatul a fost condamnat la alţi 7 ani de închisoare pentru asociere în vederea săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 8 alin. 1 din Legea nr. 241/2005. După contopirea celor două pedepse, Said Baaklini a rămas cu 7 ani de închisoare.

Adrian Chebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, a luat 3 ani de închisoare pentru complicitate la tentativa la infracţiunea de stabilire cu rea-credinţă de către contribuabil a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat. Tot Chebuţiu a mai luat 5 ani de închisoare pentru asociere în vederea săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 8 alin. 1 din Legea nr. 241/2005. În final, Adrian Chebuţiu a rămas cu pedeapsa cea mai grea, de 5 ani. Ultimul inculpat, Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru complicitate la tentativă la infracţiunea de stabilire cu rea-credinţă de către contribuabil a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat, şi la 5 ani pentru asociere în vederea săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 8 alin. 1 din Legea nr. 241/2005. Precum Chebuţiu, şi Preda a rămas cu pedeapsa cea mai grea, de 5 ani de închisoare. După cum precizam şi mai sus, dosarul UCM Reşiţa va ajunge în atenţia judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, având în vedere recursurile declarate, iar decizia acestei instanţe va fi definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii