Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Valeriu Toropu şi Alexandra Bolchiş Azi se decide libertatea consilierilor superiori de la Finanţe Publice

ro

15 Sep, 2014 00:00 2346 Marime text


Libertatea celor doi consilieri superiori din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa, Marius Valeriu Toropu şi Alexandra Bolchiş, judecaţi pentru luare de mită, se decide azi, la Curtea de Apel Constanţa.

Pe data de 10 septembrie, Tribunalul Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea dosarului, a admis, ca fondată, cererea lui Toropu privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. În aceeaşi şedinţă, Tribunalul Constanţa a admis şi cererea Alexandrei Bolchiş, dispunând înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar, până la soluţionarea definitivă a cauzei. La scurt timp, prin adresa 1666/III/2/2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au atacat decizia Tribunalului. Contestaţia procurorilor a fost trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa, primul termen fiind stabilit pentru azi.  



Conform DNA, aproape de finele lunii martie, Toropu şi Bolchiș au efectuat o inspecţie fiscală parţială la o persoană fizică (denunţător în cauză), prilejuită de cererea formulată de aceasta, în legătură cu rambursarea taxei pe valoarea adăugată pentru perioada 1 martie 2012 - 31 ianuarie 2014.

„În timpul efectuării controlului sus-menţionat, cei doi inculpaţi i-au pretins denunţătorului, pentru a-i facilita obţinerea banilor solicitaţi, un procent de 10% din suma totală la care acesta avea dreptul la rambursare, respectiv de 31.300 de lei, cu titlu de mită, din suma totală de 313.000 de lei. Fără această verificare, finalizată cu Raportul de inspecţie fiscală din data de 17.03.2014, plata nu putea fi efectuată. Denunţătorul a acceptat propunerea formulată de inculpaţi şi, la indicaţia inculpatului Toropu Marius Valeriu, i-a remis acestuia suma pretinsă, în două tranşe, ambele plătite în cursul lunii martie 2014, prima în valoare de 15.000 de lei, iar cea de-a doua în valoare de 16.300 de lei. La indicaţiile aceluiaşi inculpat, banii au fost plasaţi, de fiecare dată, în câte un autoturism“, au conchis procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii