Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistratul care i-a încătuşat, cercetat de DNA Şase zile de arest pentru ofiţerii BCCO Constanţa?

ro

31 May, 2013 00:00 1565 Marime text
Dragoş Emil Petcu, Bogdan Mircea Teodorescu şi Vlad Ştefan Zaharia, acuzaţi că ar fi bătut, ameninţat şi lipsit de libertate un investigator sub acoperire autorizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ar putea ieşi din arestul Poliţiei capitalei.

Azi, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României vor judeca recursul formulat de cei trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a decis, la data de 25 mai, arestarea ofiţerilor pentru 29 de zile. De menţionat că decizia de azi a Curţii Supreme de Justiţie este definitivă. Potrivit Luju.ro, cei trei poliţiştii din Constanţa au fost arestaţi de magistratul Liliana Bădescu de la Secţia penală a Curţii de Apel Bucureşti, acuzaţiile fiind de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals intelectual.

Conform evz.ro, Liliana Bădescu, cea care a decis arestarea celor trei ofiţeri de la BCCO Constanţa, a fost cercetată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul eliberării lui Dinel Staicu!Potrivit sursei mai sus citate, Liliana Bădescu a fost „pusă sub acuzare alături de două colege din complet, Veronica Cârstoiu şi Dumitriţa Piciarcă, pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului Dinel Nuţu, fost Staicu”. „Procurorii investigau modul în care completul a decis anularea, la 23 februarie 2012, a condamnării la şapte ani de închisoare primită de Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), în care acesta a fost judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, dispunând anularea mandatului de executare a pedepsei. Astfel, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti arată că în cazul lui Dinel Nuţu există autoritate de lucru judecat, în sensul că o altă instanţă s-a pronunţat pe acuzaţiile faptice aduse omului de afaceri. În august 2012, cele trei judecătoare au primit scoatere de sub urmărire penală”, conform Evz.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii