Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta pentru conducerea Vămii Agigea Povestea fără sfârşit a vameşului Teşeleanu. Ce a mai decis Curtea Supremă

ro

20 Mar, 2013 00:00 3158 Marime text
Instanţa a respins ca nefondate capetele de cerere privind anularea Ordinului nr. 3273/10.10.2011 şi a deciziei 65319/05.12.2011 (adresa emisă de ANV), privind reintegrarea reclamantului pe funcţia de şef al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea

Luptă fără de sfârşit pentru recuperarea scaunului de mai-mare al Vămii Agigea. Vorbim despre Iulian Teşeleanu, fostul director al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, care, la mai bine de un an şi jumătate de la îndepărtarea din funcţie nu pare resemnat după pierderea suferită. Iar ghinionul pare să-l urmărească pe fostul şef de la Agigea, pentru că, nu mai departe de zilele trecute, Curtea Supremă a decis ca recursul formulat de Teşeleanu pentru recuperarea funcţiei să fie trimis înapoi la Curtea de Apel Constanţa, instanţă la care fostul director a pierdut în primă fază.

Mai exact, vorbim despre dosarul cu numărul 1274/26/2011, în care Iulian Teşeleanu, în calitate de reclamant, a dat în judecată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Autoritatea Naţională a Vămilor pentru postul ocupat anterior. Atâta doar că, în luna martie 2012, magistraţii Curţii de Apel au respins acţiunea lui Teşeleanu, iar procesul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce fostul director a declarat recurs împotriva acestei decizii. Aşa se face că litigiul lui Teşeleanu cu Autoritatea Vamală a ajuns pe rolul Curţii Supreme, care ar fi trebuit să aibă ultimul cuvânt de spus în proces. Numai că, la începutul acestui an a fost promovată legea pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, care pare să-i cam fi încurcat treaba fostului director vamal de la Agigea. Şi asta pentru că, zilele trecute, instanţa supremă a decis ca dosarul să fie trimis înapoi la Constanţa.

Cum se întoarce dosarul la Constanţa

„În temeiul dispoziţiilor art. XXIII alineatele (2) şi (4) din Legea nr. 2/2013, scoate cauza de pe rol şi trimite dosarul, pe cale administrativă, la Curtea de Apel Constanţa - Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal“, se arată în minuta instanţei. Iar în Legea nr. 2/2013 se arată, în articolul XXIII, că „recursurile aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal la data intrării în vigoare a prezentei legi şi care, potrivit prezentei legi, sunt de competenţa curţilor de apel, se trimit la curţile de apel“. Aşa încât cazul urmează să fie judecat din nou de instanţa care, în cursul anului trecut, a decis să respingă acţiunea promovată de Iulian Teşeleanu împotriva Autorităţii Vamale. Procedural vorbind, pasul următor este ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să trimită dosarul înapoi spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa. Odată ajuns la Constanţa, dosarul va fi repartizat în mod aleatoriu unui complet competent să soluţioneze cauza.

Şef suspendat

Amintim că, potrivit informaţiilor prezentate pe portalul instanţelor de judecată, în dosarul cu numărul 1274/36/2011, Iulian Teşeleanu are calitatea de reclamant, în timp ce Autoritatea Naţională a Vămilor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sunt pârâţii. În martie 2012, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis să respingă „ca nefondate capetele de cerere privind anularea Ordinului nr. 3273/10.10.2011 şi a deciziei 65319/05.12.2011 (adresa emisă de ANV), reintegrarea reclamantului pe funcţia de şef Birou Vamal Constanţa Sud - Agigea. Respinge ca rămasă fără obiect cererea de suspendare a efectelor Ordinului nr. 3273/10.10.2011 ANAF“. Iar în întreg acest context, facem precizarea că, încă de la sfârşitul anului 2011, reprezentanţii Autorităţii Naţionale a Vămilor au precizat că fostul director al Biroului Vamal Agigea era suspendat din orice funcţie deţinută vreodată în vamă, aşa încât nu era nici remunerat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • adochitei 20 Mar, 2013 09:29 Teseleanu Iulian cans s-a angajat la Vama Agigea , in plina iarna, nu avea cu ce sa se imbrace...Un parpalac de fas subtire.