Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Luptă, Adi! Luptă pentru cei ce te iubesc!“ Paraşutist constănţean, implicat într-un grav accident. Doi colegi au decedat

ro

19 Oct, 2015 00:00 2715 Marime text


Trei paraşutişti au fost implicaţi într-un accident, ieri-dimineaţă, pe aerodromul de la Clinceni, doi dintre ei pierzându-şi viaţa în urma incidentului. Cea de-a treia victimă se află internată la Spitalul Floreasca din capitală.
 
Cei doi oameni care şi-au pierdut viaţa sunt Andreea Nica, o tânăra de 27 de ani, şi Daniel Floroiu, de aproape 50 de ani. Instructorul constănţean Adrian Constandache, în vârstă de 43 de ani, este în stare gravă, la spital.

Tânăra a murit la Spitalul Universitar după doar câteva ore. Andreea Nica era, potrivit Rom\nia TV, portarul de 27 de ani al echipei de handbal feminin Unirea Slobozia şi era primul ei salt cu paraşuta. (sursa foto: RTV)
 

Arafat - „S-au încurcat paraşutele în timpul saltului“

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, paraşutele celor trei persoane implicate în accident s-au încurcat în aer.
 
„Până acum, informaţiile pe care le avem sunt despre trei paraşutişti care au căzut. Am înţeles că s-au încurcat paraşutele în timpul saltului. (...) Nu am avut astfel de situaţii (...), aşa cum e asta nu am avut“, a declarat dr. Raed Arafat, potrivit Agerpres.
 
Se pare că instructorul a sărit în tandem cu fata, iar din spate a sărit celălalt paraşutist, care a căzut peste ei. În acel moment, li s-au încurcat paraşutele şi toţi trei au căzut şi s-au izbit de pământ.
 
„Unul a fost găsit în stop cardiac, s-a încercat resuscitarea lui, dar fără reuşită. Ceilalţi doi se află în stare gravă, unul în stare critică, chiar am înţeles că în stop cardiac, şi el şi este sub manevră de resuscitare în acest moment. Aşteptăm ca echipele care sunt la faţa locului să-i transfere la spital. Au fost trimise imediat un elicopter SMURD, de la SMURD Bucureşti, şi echipe terestre la faţa locului“, a declarat ieri dr. Raed Arafat, conform aceleiaşi surse.

Despre constănţeanul Adrian Constandache

„Adrian Constandache este un om cu totul şi cu totul special şi, de când au aflat vestea, toţi cei care îl cunosc sunt şocaţi şi îngrijoraţi. Nu o spun pentru că lucrează pentru noi, ci acest om chiar este o persoană deosebită!“, a declarat Cristina Mitchievici, purtătorul de cuvânt al Regional Air Services.
 
Familia lui Costandache este una dedicată acestui sport. Cristina şi Adrian Costandache, ambii instructori de paraşutism, au mii de salturi la activ. Cristina Costandache provine dintr-o familie de paraşutişti, tatăl ei fiind fost instructor de paraşutism. Şi fratele ei mai mic are aceeaşi pasiune. Fostă componentă a Lotului Naţional de Paraşutism, Cristina este multiplă campioană naţională, cu şapte titluri consecutive. În total, a adunat 15 titluri de campioană la mai multe probe şi a acumulat 2.547 de salturi. În prezent, antrenează tinerii care se înscriu la cursurile de paraşutism susţinute la Aerodromul Tuzla.
 
Adrian Constandache, născut în 1972, nu este cu nimic mai prejos. Este instructor pentru salt în tandem şi instructor AFF (Accelerated freefall) şi se mândreşte cu peste 3.300 de lansări.
 
„Ea a fost mai norocoasă - a deschis o singură dată paraşuta de rezervă. Eu, prin natura a ceea ce fac, ţinând cont că fac şi nişte salturi mai speciale, am fost nevoit să deschid de 11 ori paraşuta de rezervă. Doza de pericol este foarte mare, dar încercăm s-o diminuăm cu o pregătire atentă şi să acordăm o atenţie deosebită situaţiilor speciale“, declara Adrian, în urmă cu doi ani, pentru Libertatea.ro. El a mărturisit că simte că renaşte după fiecare salt reuşit.
 
Mesajele pe pagina de Facebook a instructorului Adrian Constandache nu au încetat să apară. ZIUA de Constanţa vă prezintă câteva dintre acestea. Precizăm că ortografia şi punctuaţia aparţin celor care au postat. 
 
„Multa sănătate şi putere, Adi! Să treci cu bine de încercarea asta!“
„Luptă, Adi! Luptă pentru cei ce te iubesc. Sănătate!“
„Adi, multă sănătate şi putere îţi doresc!!! Trebuie sa lupţi!!!“
„Sănătate, Adi, trebuie sa lupţi! Pentru tine şi, mai ales, pentru cei doi copii ai tăi!“
„Fii tare! Sunt alături de tine. Să ne vedem la o bere în parc.“
„Luptă, Buzz!“

Reacţii despre tragicul eveniment

Totodată, oamenii din lumea virtuală au postat şi ei comentarii pe acest subiect. ZIUA de Constanţa a selectat câteva dintre acestea. Precizăm că ortografia şi punctuaţia aparţin celor care au postat. 
„Toata consideraţia pentru aceşti cavaleri ai aerului! Domnul să vegheze asupra lor! Amin.“
„În paraşutism este o lege - cel de sus îl evită pe cel de jos... abordaj fiind nu avea cum să fie altfel... lipsa experienţei... se adună...“
„Nu vreau să mă pronunţ, dar aici este vorba de o greşeala omenească... şi aproape de aterizare sub 100 de metri cât de experimentat ai fi, nu poţi evita...“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii