Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instigarea publică Cati Hristu, fostul primar din Cogealac, achitat pentru scandalul cu CEZ România (DOCUMENT)

ro

11 Jul, 2014 00:00 3694 Marime text
Cati Hristu, fostul primar al localităţii Cogealac, condamnat în primă instanţă la doi ani de închisoare, a fost achitat. Hotărârea este definitivă şi a fost luată de judecătoarele Maria Uzună şi Cristina Eleni Marcu, de la Curtea de Apel Constanţa.

Trimis în judecată pe data de 24 august 2010, Cati Hristu a fost condamnat, pe data de 20 ianuarie, de magistratul Alexandru Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanţa, la doi ani de închisoare pentru instigarea publică şi apologia infracţiunilor. Cati Hristu a mai luat un an de închisoare pentru ultraj. Judecătorul Alexandru Bogdan Arhip a contopit cele două pedepse, stabilind ca fostul primar al localităţii Cogealac să primească doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe o durată de şase ani, reprezentând termen de încercare. În acelaşi dosar, Arhip i-a mai achitat pe Mihai Dore (viceprimar), Nicolae Dore, Ilie Coman, Daniel Cornea, Pavel Copilescu, Mitică Lenu şi Florian Barbu, toţi deferiţi justiţiei alături de Cati Hristu. Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată de procurori la Curtea de Apel. Recent, judecătoarele Maria Uzună şi Cristina Eleni Marcu au respins, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Mai mult decât atât, Uzună şi Marcu au dispus achitarea fostului primar al localităţii Cogealac.

După cum arătam şi mai sus, decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă. Procurorii spun că Mihai Dore, Nicolae Dore, Ilie Coman, Daniel Cornea, Pavel Copilescu, Mitică Lenu şi Florian Barbu, „la iniţiativa fostului primar (Cati Hristu), începând cu săptămâna 19-25 iulie 2010, împreună, au constituit o asociere cu scopul de a comite infracţiuni, pentru ca, prin folosirea acţiunilor violente şi în forţă, iar nu a căilor legale, să îi determine pe angajaţii firmei CEZ Romania SRL şi partenerii acesteia să înceteze lucrul la instalarea unui parc eolian energetic pe raza comunei Cogealac“. Magistraţii susţin că, la finele acţiunii mai sus precizate, o altă firmă, SC Eolica Dobrogea Five SRL Constanţa, agreată de Consiliul Local şi de primar, ar fi trebuit să instaleze parcul eolian energetic.

În secţiunea „Documente“ poate fi citit integral comunicatul procurorilor privind trimiterea în judecată a lui Cati Hristu, precum şi a celorlalte persoane. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii