Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul, amânat pentru octombrie Șefii de la Muzeu şi Cultură, Constantin Chera și Virgil Lungu, judecați pentru abuz în serviciu (rechizitoriu)

ro

02 Oct, 2015 00:00 2897 Marime text
Dosarul în care Constantin Chera, fost director al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC), şi Virgil Lungu, fost director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, sunt acuzaţi că ar fi încălcat legea a fost amânat pentru data de 21 octombrie.
 
Noul termen a fost acordat în contextul lipsei raportului de expertiză judiciar contabilă.
 
Chera şi Lungu au fost trimişi în judecată în noiembrie 2013 de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Fostul director al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Asta în timp ce fostul şef al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional este suspectat de conflict de interese în formă continuată și de infracțiunea prevăzută de art. 11 alin 1 din Legea 78/2000, și anume „fapta persoanei care, în virtutea funcţiei, a atribuţiei ori a însărcinării primite, are sarcina de a supraveghea şi de a controla un agent economic privat, de a înlesni efectuarea unor activităţi comerciale, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite“.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, „în luna noiembrie a anului 2008, în calitate de director al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, inculpatul Chera Constantin a refuzat, în mod nejustificat, încheierea unui contract ce avea ca obiect supravegherea şi cercetarea arheologică pe traseul lucrărilor la Autostrada A2 şi la centura ocolitoare a municipiului Constanţa, direct cu beneficiarul acestor servicii, împrejurare care a produs un prejudiciu patrimoniului muzeului de 4.406.056,11 lei“.
  
RECHIZITORIU
TRIMITERE ÎN JUDECATĂ CONSTANTIN CHERA ŞI VIRGIL LUNGU (PARTEA 1)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii