Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De dimineaţă, zeci de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Facturi emise de „societăţi-fantomă”

ro

28 Feb, 2017 10:22 2602 Marime text
În această dimineaţă, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează 19 percheziții, în București și Ilfov, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de 10 milioane de lei.  

Astăzi, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 19 percheziţii, în municipiul Bucureşti și în județul Ilfov, la sediile sociale și la punctele de lucru ale unor societăți comerciale.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea de către reprezentanții unor firme din domeniul construcțiilor, publicității și comerțului, a infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Persoanele implicate ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori ar fi evidenţiat alte operaţiuni fictive.

În fapt, în contabilitate ar fi fost înregistrate facturi emise de „societăţi-fantomă” (care nu au funcţionat niciodată la sediul declarat, nu au avut angajaţi sau mijloace logistice necesare susţinerii unei activităţi comerciale), controlate de persoanele bănuite, precum și documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din banii achitați fiind retrasă ulterior, în numerar, transmite IGPR.

Cinci mandate de aducere vor fi puse în aplicare, cei în cauză urmând a fi audiați la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Totodată, vor fi puse în aplicare 60 de ordonanțe de ridicare de înscisuri de la alte societăți despre care există date că ar fi înregistrat în contabilitate facturi emise de aceleași „societăţi-fantomă”. 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin eludarea obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale desfăşurate, a fost estimat la 10 milioane de lei.

La acțiune participă și polițiști din cadrul Directiei Generale de Poliție a Municipiului București și de la Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii