Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist Nicolae Mavrodin, căpetenia haiducilor din Constanţa, a fost trimis în judecată pentru înşelăciune

ro

17 May, 2013 00:00 3910 Marime text
Nicolae Mavrodin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, dar şi al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, a fost deferit justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Căpetenia haiducilor de la malul mării va fi judecată, de Tribunalul Constanţa, într-un dosar ce are ca obiect înşelăciunea. Primul termen a fost stabilit pentru finele acestei luni.

Conform portalului instanţelor de judecată, în cauza în care Mavrodin are calitatea de inculpat, părţile vătămate sunt SC Euromarketing Solutions SRL, Fundaţia Naţională pentru Tineret, Georgian Rădulescu - preşedintele fundaţiei şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Conform organelor de anchetă, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, în perioada 2007 - până în prezent (martie 2012), liderul Asociaţiei Naţionale a Haiducilor „a procedat la încheierea antecontractului de vânzare - cumpărare cu SC E. S. (n.r. Euromarketing Solutions) Ploieşti, atestând în mod nereal că fundaţia ar fi proprietara unui imobil din Bucureşti, a întocmit în fals procesul verbal din data de 9 decembrie 2009, atestând în mod nereal că ar fi fost ales în calitate de preşedinte al fundaţiei, şi a solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris deşi cunoştea că acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute”. Mai mult decât atât, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa spun că Mavrodin ar fi refuzat, în mod nejustificat, să pună la dispoziţia comisarilor Gărzii Financiare Constanţa documentele contabile ale Fundaţiei Naţionale pentru Tineret şi s-ar fi sustras de la efectuarea verificărilor financiar-contabile prin formularea de declaraţii inexacte cu privire la sediul social al fundaţiei. Organele de anchetă au conchis susţinând că prejudiciul cauzat firmei Euromarketing este în valoare de 275.000 de euro. Clădirea în cauză a aparţinut, potrivit jurnaliştilor din capitală, Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii