Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandantul Grupării navale NATO, în Portul Constanţa „Nu vrem să provocăm pe nimeni. Suntem aici doar pentru exerciţiu“ (galerie foto)

ro

18 Jul, 2015 00:00 1819 Marime text
Gruparea navală a NATO, SNMG-1 (Standing NATO Maritime Group 1), condusă de contraamiralul portughez Alberto Manuel Silvestre Correia, aflată în misiune în Marea Neagră, a făcut, ieri, escală în Portul Constanţa, unde va sta până luni.
 
La bordul fregatei Dom Francisco de Almeida (F-334), comandantul SNMG-1 a susţinut o conferinţă de presă, eveniment în cadrul căruia a precizat, printre altele, că misiunea face parte din planul NATO.
 
„Prezenţa noastră aici reprezintă o activitate de rutină. Este un exerciţiu planificat. NATO implică toţi partenerii în astfel de activităţi. Cooperăm şi cu Ucraina, şi cu Federaţia Rusă. Nu este ceva extraordinar că lucrăm şi cu Ucraina. Nu vrem să provocăm pe nimeni. Suntem aici doar pentru exerciţiu. Să creştem nivelul de interoperabilitate. În drum spre Constanţa, ne-am întâlnit şi cu o navă din Rusia. Nu s-a întâmplat nimic. Nu ne-au provocat. Nu au fost probleme“, a spus contraamiralul portughez Alberto Manuel Silvestre Correia.
 
La conferinţa de presă au participat cei trei comandanţi ai navelor din gruparea SNMG-1, iar din partea Forţelor Navale Române a participat contraamiralul de flotilă dr. Gigi-Cristinel Uce, şeful Instrucţiei şi Doctrinei din Statul Major al Forţelor Navale.
 
SNMG-1 desfăşoară misiuni specifice în Marea Neagră în perioada 4 - 24 iulie, având în compunere fregata portugheză Dom Francisco de Almeida (F-334), fregata olandeză Tromp (F-803) şi fregata Regele Ferdinand (F-221) cu un elicopter Puma Naval la bord.
 
De menţionat că navele militare străine, care se află acostate în Portul Constanţa, vor putea fi vizitate duminică, 19 iulie, în intervalul orar 14.00 - 17.00. Astfel, la Terminalul de Pasageri îşi vor deschide porţile pentru a primi vizita publicului din România fregata portugheză Dom Francisco de Almeida (F-334) şi fregata olandeză Tromp (F-803), iar fregata turcească Yavuz (F-240), fregata ucraineană Sagadaichny (U-130) şi nava purtătoare de rachete grecească Daniolos îşi vor aştepta vizitatorii în portul militar, Dana Zero.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii