Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coleg de judecată cu trei constănţeni Când începe procesul lui Gabriel Leonte, director în Parlamentului României

ro

22 Feb, 2013 20:00 3416 Marime text
dna_-_tribunalul_bucuresti.jpgTribunalul Bucureşti a stabilit primul termen al dosarului în care Gabriel Leonte, director în Parlamentului României - Camera Deputaţilor, a fost trimis în judecată, alături de trei constănţeni, pentru trafic de influenţă. Conform portalului instanţelor de judecată, la data de 25 februarie, judecătorii vor pune în discuţie menţinerea măsurii arestării preventive a patru dintre inculpaţi, urmând ca judecată să aibă debutul în şedinţa din 18 martie.

Joi, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat dispunerea trimiterii în judecată a lui Constantin Cojanu, în stare de arest preventiv, agent principal de poliţie în cadrul IPJ Prahova, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată, dar şi a omului de afaceri din Constanţa Dimu Polifroni. Acesta se află de asemenea în stare de în stare de arest preventiv şi este suspectat de complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, toate în formă continuată. În dosar, a fost trimis în judecată şi George Guliu, tot din Constanţa, aflat de asemenea în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă, Jozsef Laszlo, în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, dar şi Neculae Şapera, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă, în formă continuată. Mai mult decât atât, în cauză este cercetată şi Luminiţa Guliu, soţia lui George Guliu, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni: complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, toate în formă continuată.

Şapera, pus în libertate de Înalta Curte

dna_-_iccj.jpg

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată şi pe Gabriel Leonte, director în cadrul Parlamentului României - Camera Deputaţilor, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: complicitate la două infracţiuni de cumpărare de influență, în formă continuată, complicitate la două infracţiuni de trafic de influenţă, în formă continuată. De menţionat că, la data de 29 ianuarie, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea inculpaţilor Cojanu, Polifroni, Şapera, Guliu şi Laszlo Josef pe o perioadă de 29 zile. Cu toate acestea, în şedinţa din data de 5 februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis recursul declarat de Şapera, dispunând punerea de îndată în libertate a bărbatului, dacă nu este arestat în altă cauză.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii